Slovenija
17 ogledov

Možne tudi redukcije

Načrt stavke vključuje tudi redukcije elektrike, je slišati iz sindikatov. (Foto Žurnal24 main
Energetika. Zaradi stavke na vidiku tudi redukcije elektrike. Nadzorniki HSE s pismom nad Kopača.

Sindikati v energetiki bodo v torek začeli stavkati. Če razumevanja za njihove zahteve ne bo, lahko kmalu pride do redukcij, trdijo sindikalni viri. Svoje zahteve in potek stavke bodo razložili jutri. Med štirimi stavkovnimi zahtevami je poleg ustavitve načrtovane delitve distributerjev elektrike na tržni in omrežni del tudi razrešitev direktorja direktorata za energetiko Janeza Kopača.

Kopač se je zaradi bloka šest zameril tudi nadzornikom HSE. Ti so v odprtem pismu ministrici za gospodarstvo Darji Radić zapisali: “Motijo nas vedno nova in nova, z ničimer argumentirana sumničenja s strani Direktorata za energijo v pravilnost vodenja projekta ter popačeni podatki o projektu, ki jih direktorat posreduje vam in na vlado.”

Nadzorniki, ki jih vodi Franc Žerdin, so napisali še: “Upravičeno sklepamo, da vaši sodelavci gradiva ne berejo in vas s projektom objektivno ne seznanjajo, saj od njih dobivamo vedno znova enaka vprašanja.” Kopač odgovarja, da vse natančno proučijo, da pa so nekatera vprašanja ostala neodgovorjena. “Premog, ki je največji strošek, bi se ob načrtovani zmanjšani proizvodnji podražil z 2,25 na 5 evrov. To smo izvedeli pred desetimi dnevi, ampak to se jim ne zdi problem. Prav tako ne skriti stroški, kot je krožišče,” je ilustriral Kopač.

Nekateri ocenjujejo, da sta stavka in pismo merjenje moči pred sejo vlade, na kateri naj bi znova poskušali zamenjati nadzornike HSE.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.