Slovenija
4 ogledov

Možno, da ne izberejo nobenega kandidata

NLB je včeraj vložila predlog za stečaj shiranega cerkvenega holdinga. (Foto: Sa Žurnal24 main
Izteče se razpis za predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB). Mogoče je, da nadzorni svet banke ne bo izbral nobenega od prijavljenih kandidatov.

Razpis se izteče danes popoldne. Nadzorni svet banke, ki ga vodi Stanislava Zadravec Caprirolo, pa si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov.

Mandat novega prvega moža NLB bo trajal pet let. Zdaj jo vodi še Draško Veselinovič, nekdanji nadzorni svet NLB je njegov odstop sprejel 18. maja. Novega predsednika uprave so se odločili poiskati z mednarodnim razpisom, ob čemer so se pojavljala vprašanja o smiselnosti mednarodnega razpisa, saj se ugledni mednarodni finančniki naj ne bi odločali za tak položaj. Ena od zahtev razpisa pa je bilo tudi aktivno znanje slovenskega jezika.

Postopki imenovanja novega predsednika uprave najverjetneje ne bodo končani niti prihodnji mesec, saj mora kandidat pred nastopom funkcije pridobiti še dovoljenje Banke Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.