Slovenija
20 ogledov

Možno je premirje

Peter Frankl Delo
Tožba. Zoran Janković zahteva 30 tisoč evrov, ker naj bi ga Finance prizadele.

Sredi januarja bo znano, ali bo ljubljanski župan Zoran Janković sklenil premirje s Petrom Franklom, direktorjem in urednikom poslovnega časopisa Finance. Janković od njih namreč zahteva 30 tisoč evrov odškodnine in opravičilo, ker naj bi mu s številnimi članki od sredine lanskega junija povzročili hude duševne bolečine. Zaradi tega sta se Janković in Frankl danes soočila na ljubljanskem sodišču, ki bi moralo začeti obravnavati županovo tožbo Financ.

Šla sta na WC

Sodnica je še pred začetkom pravdanja sprti strani poskušala pobotati, zaradi česar sta se Janković in Frankl celo za dobrih 20 minut iz sodne dvorane umaknila in se sama usklajevala na hodniku. "Greva na WC," je župan nasmejano pojasnil, ko sta se umaknila. Po njunem pogovoru je sodnica to poravnavanje preložila. "Obstaja velika verjetnost, da bo sklenjena poravnava, zato se ta narok nadaljuje, saj usklajujemo besedilo poravnave," pojasnjuje Jožef Klavdij Novak, Jankovićev pooblaščenec.

Komentarjev 3
  • Veteran 21:13 06.november 2011.

    Ubogi revček, psihično trpi kaj pa vsi tisti, ki niso dobili plačila pri gradnji Stožic. Kako je Jankovič lahko tako pokvarjen, da zahteva odškodnino zaradi napisane resnice. In to naj bi bil mandatar - PRAVA BEDA!!

  • smito23 22:03 03.november 2011.

    časnik finance so janševa last vse, dokler ne zmanjka denarja od patrij in ostalih barabij tega samodržca. frank o financah nima pojma, je pa uspešen demagog za slovensko podeželje. bil bi dober urednik na kmečkih novicah, rubrika kravji iztrebki... : )

  • xy 21:34 03.november 2011.

    Pa ne da se podira še ena trdnjava SDS? Ja saj bo jajčkota kap