Slovenija
25 ogledov

Možno policijsko soočenje

Slovenski specialci so bili na meji zadnjič septembra 2006, ko smo s Hrvati miši Žurnal24 main
Ostro. Hrvati odstranitve Jorasove zapornice ne bodo le gledali.

Zapornica. Hrvaška policija diplomatsko sporoča, da ne bo dopustila odstranitve tako imenovane Jorasove zapornice.

Mejna policija bo opravljala redne naloge nadzora državne meje – tako na mejnem prehodu kot zunaj njega. Pri tem na državni meji ne bomo dopuščali kakršnihkoli del s strani nepristojnih organov.” Tako nam je hrvaška policija odgovorila na vprašanje, ali bo sodnemu izvršitelju Francu Slavcu poskušala preprečiti izvršitev sklepa piranskega sodišča, ki je konec januarja sprejelo sklep, naj se zapornica na levem bregu Dragonje odstrani.

Zraven tudi naši policisti
Sodni izvršitelj Slavec je za pomoč pri odstranitvi zapornice, ki stoji na poti do posesti Joška Jorasa, prosil piransko policijsko postajo. Za Žurnal24 so na koprski policijski upravi pojasnili, da pomoč državnemu organu nudijo vselej, kadar ta prosi zanjo in so za to izpolnjene zakonske zahteve.

Starman se boji nasilja

Odstranitev zapornice, ki je nadomestila razvpita cvetlična korita, je predvidena za 25. maj. Kot smo že poročali, bo odvetnik Starman sodnega izvršitelja tudi uradno prosil za odlog izvršitve, in sicer za en mesec; kot razlog navaja, da ne morejo biti odgovorni za morebitna nasilna dejanja hrvaških oblasti ob odstranjevanju zapornice.

Počasna diplomatska pošta

Ob tem Slavec svari, da prestavitev odstranitve za en mesec ni mogoča, saj po pojasnilih zunanjega ministrstva vročitev diplomatske pošte hrvaški vladi traja od dva do tri mesece, celotna procedura pa bi lahko postopek odstranitve zapornice, ki so jo postavili junija 2008, zamaknila tudi za pol leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.