Slovenija
9 ogledov

MP, Poteza in Publikum ustanovile holding

Največ se je na Ljubljanski borzi trgovalo z delnicami Krke, ki so padle pod 50 Žurnal24 main
Borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, Publikum in Poteza so ustanovile holdinško družbo ter že sklicale skupščino za konec septembra.

Holding v nastajanju ima 300 tisoč evrov osnovnega kapitala, v katerem ima začasno največji delež Publikum, in sicer 35,08 odstotka. Medvešek Pušnik (MP) in Poteza pa imata 34,61 oziroma 30,31-odstotni lastniški delež. Vendar bodo po končanem preoblikovanju sedanji lastniki lahko zamenjali svoje lastniške deleže za deleže nove holdinške družbe, kar bo spremenilo tudi lastniška razmerja.

V prihodnjih korakih bodo na Agencijo za trg vrednostnih papirjev vložili dokumentacijo za pridobitev novih dovoljenj za opravljanje dejavnosti, pripravili strategijo združenega podjetja za prihodnjih pet let ter izbrali novo ime in pripravili celostno grafično podobo.

Za 29. september so omenjene družbe sklicale tudi skupščino, na kateri se bo odločalo o delitvi nove družbe, o njenem statutu ter imenovanju članov upravnega odbora novih družb.

Kdo bo vodil holding
Za upravni odbor nove družbe za upravljanje so tako predlagani sedanji direktor MP Bogdan Pušnik, direktor kapitalskih trgov v Publikumu Aleš Škerlak, članica uprave MP Natalija Stošicki in Roman Ladislav Ratkai. Upravni odbor nove borznoposredniške družbe pa naj bi sestavljali Bogdan Pušnik, Aleš Škerlak, članica uprave Publikuma Branka Šketa in član uprave MP Jure Klepec.

Določen je že tudi sedež nove družbe, ki bo na Železni cesti v Ljubljani, kjer je trenutno  sedež Poteze. Z začetkom prihodnjega leta pa naj bi nova družba že začela poslovati, pripravljen pa je tudi že poslovni načrt za leto 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.