Slovenija
16 ogledov

Mrazu sledi do 20 cm snega

V petek popoldne bo začelo snežiti. Sneženje bo ponehalo v soboto zjutraj, po za Žurnal24 main
Vnovič smo se prebudili v izredno mrzlo jutro. V Ratečah na Gorenjskem so namerili kar 14 stopinj pod ničlo. Jutri bo še zmerno oblačno in mrzlo, v petek pa se nam obeta nova pošiljka snega.

"Zjutraj je bilo najhladneje v Ratečah, kjer so meteorologi namerili 14 stopinj pod ničlo. Če dan bo hladno predvsem na Gorenjskem in Notranjskem, temperature se bodo gibale med minus štiri in minus šest stopinj Celzija. V Ljubljani bo dve stopinji nad ničlo," nam je zatrdil meteorolog Jure Cedilnik.

Po besedah prognostika se bo čez dan nadaljevalo zmerno do pretežno oblačno vreme, sonce se bo izza oblakov pokazalo le poredko. "Več sonca bo le na Primorskem. Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v petek. Temperature bodo vse do nedelje pod ničlo, medtem ko se bodo dnevne temperature prihodnji teden povzpele tudi do pet stopinj Celzija," dodaja.

Nova obsežna pošiljka snega
"V petek popoldne bo začelo snežiti najprej na zahodu in se nato razširilo po vsej Sloveniji. Sneženje bo ponehalo šele v soboto zjutraj. Po zadnjih napovedih bo zapadlo med 10 in 20 centimetrov snega, na Notranjskem lahko tudi več. Sneg bo precej suh. Kot zanimivost lahko omenimo, da bo snežilo tudi na Obali," poudari Cedilnik in doda, da bodo temperature prihodnji teden sicer nekoliko višje, snežna odeja pa se bo po vsej verjetnosti obdržala. "Za zdaj ni videti, da bi nas prihodnji teden lahko presenetile nove padavine, temperature pa se bodo gibale okoli ničle ali nekaj stopinj nad ničlo. Nova pošiljka snega se nam obeta konec prihodnjega tedna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.