Slovenija
25 ogledov

Mrk podjetnika Černeta

Pri Avto Motu Černe med uradnimi urami ni bilo nikogar. Žurnal24 main
Direktor podjetja Avto Moto Černe Borut Černe, ki naj bi utajil davke, je izginil. Za seboj je menda pustil tudi ženo in enoletnega otroka.
"Direktor podjetja Avto Moto Černe Borut Černe je izginil z obličja Zemlje," nas je obvestil vir, ki ne želi biti imenovan. Dosegljiv naj ne bi bil niti za poslovne partnerje, za seboj pa je menda pustil tudi ženo in enoletnega otroka. O možnih Černetovih utajah davka smo v Žurnalu24 pisali že pred dobrima dvema mesecema.

Kje je Černe?
Ob obisku sedeža družbe v Trzinu v torek okoli 15. ure smo opazili, da tam ni nikogar. "Prodajalno so že davno izpraznili, zaposleni pa so se razbežali," pravi vir. Ob klicu na stacionarno telefonsko številko podjetja, ki je navedena na spletni strani www.motocerne.com, nam v sredo in četrtek ni uspelo priklicati nikogar. Prav tako tudi ne na mobilno številko. Dobili smo le odgovor: "Ta številka ne obstaja." Od četrtka dopoldne pa je tudi uradna spletna stran podjetja nedosegljiva.

 

Stanje na računih prenizko

Banke. Ob pregledu poslovanja podjetja smo na spletnih straneh Banke Slovenije ugotovili, da ima podjetje odprtih devet transakcijskih računov pri petih različnih bankah. Vsi računi so označeni z rdečo črko R, saj na njih ni dovolj sredstev za izvršbo ali prisilno poravnavo. Takšno oznako so računi nosili že pred dvema mesecema.

Prek elektronske pošte smo se spet obrnili na Boruta Černeta, ki nam je odgovoril le: "Ne verjemite vsemu, kar slišite." Na našo prošnjo za srečanje (dokaz o njegovi pristnosti) in možnost, da razloži, kaj se dogaja, se ni odzval.

Durs ne komentira
Ali Černeta res sumijo utaje davkov, na Dursu niso komentirali. Dejali so le, da so trenutno pod njihovim drobnogledom nekateri uvozniki novih avtomobilov. Kateri, nam ni uspelo izvedeti. O Černetu pa smo povprašali tudi večje lizing hiše pri nas, ki pa skladno s politiko podjetja ne komentirajo poslovnih odnosov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.