Slovenija
16 ogledov

Mrk zajel Svet na Kanalu A

Gledanje televizije je med Slovenci še vedno zelo priljubljeno. Žurnal24 main
Uporabniki Amis Televizije točno ob šestih zvečer niso mogli spremljati televizijske postaje Kanal A. Po koncu informativne oddaje Svet se je signal spet pojavil.

Signal televizijske postaje Kanal A je prek televizije Amis prenehal oddajati točno ob šesti uri zvečer, ko bi se morala začeti informativna oddaja Svet. Kot je za zurnal24.si povedal bralec, je lahko pred tem namreč nemoteno gledal omenjeni program.

Na Amisovi številki za tehnično pomoč uporabnikom so za zurnal24.si povedali, da je vzrok za izpad programa prekinitev signala, ki ga za Amis dobavlja Planet 9. Ker so bili o napaki obveščeni, so v času našega klica napako že odpravljali. Sicer pa pri drugih programih na Amisu niso imeli težav. Poklicali smo tudi na Planet 9, kjer pa za nas ni bil nihče dosegljiv.

Pri vsem skupaj je zanimivo to, da se je signal Kanala A spet pojavil ravno po koncu oddaje Svet na Kanalu A. Tiskovna predstavnica Pro Plusa Petra Uranjek je za zurnal24.si povedala, da z oddajanjem Kanala A niso imeli težav in da je bila po mnenju tehničnega direktorja Boštjana Riglerja težava pri prenosu podatkov pri Amisu.

Urednik informativnega in športnega programa Kanala A Bojan Traven pa je za zurnal24.si dejal, da je bil o izpadu signala obveščen prek nas in da ne ve, zakaj se je to zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.