Slovenija
32 ogledov

"Mrtvi" otroci na Slovenski cesti

Dan prometne varnosti
1/20
Žurnal24 main
Šolarji so v središču Ljubljane prikazali, koliko otrok je v zadnjih dveh desetletjih umrlo na slovenskih cestah.

Na osrednji prireditvi ob tretjem evropskem dnevu prometne varnosti, ki je potekala na Slovenski cesti v Ljubljani, so simbolično predstavili število mrtvih in poškodovanih otrok v prometu leta 2009 v primerjavi z letom 1989.

Na prireditvi so v sodelovanju z RTV Slovenija posneli tudi poseben film, ki bo opozarjal na varnost otrok in mladostnikov v prometu. Sodelovali so tudi gasilci, policisti, mestni redarji in reševalci ter AMZS.

Na prireditvi so sodelovali tudi otroci. Kaj so počeli, si oglejte v fotogaleriji.

Slovenija je glede na smrtne žrtve med otroki starimi do 14. let med najbolj varnimi evropskimi državami. Leta 1989 je na slovenskih cestah umrlo 69 otrok in mladostnikov, lani šest.

Zmanjšalo se je tudi število poškodovanih, s 1755 na 1217, a je le to kljub temu še vedno visoko. Vršilec dolžnosti direktorja Javne agencije RS za varnost prometa Stanislav Pavlič je opozoril, da moramo poškodbe upoštevati kot resen dejavnik ogroženosti, saj lahko pustijo posledice za vse življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.