Slovenija
17709 ogledov

Mrtvo pijan treščil v hidrant in zabojnike za smeti, sledilo je tole ...

Prometna nesreča
1/2
PU Novo mesto
Okoli 18.30 so bili sevniški policisti obveščeni, da je na območju Šentjanža, pri odcepu za Koludrje, voznik osebnega avtomobila trčil v hidrant in odpeljal s kraja nesreče.

Takoj so se odzvali in ugotovili, da je voznik po nesreči zapeljal do bližnjega naselja, kjer je avtomobil parkiral na dvorišču stanovanjske hiše in vožnjo nadaljeval z drugim vozilom.

V Birni vasi so 46-letnega kršitelja izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,36 miligramov alkohola (3,04 g/kg). Ugotovili so, da je kršitelj zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v zabojnike in v bližnji hidrant.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve voznika kaznuje z globo 2000 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.