Slovenija
44 ogledov

MTB gradi posredno

Bralec je kot dokaz, da dela izvaja MTB, poslal fotografijo delovnega stroja teg Žurnal24 main
Napovedi uresničene. Dom pod Gorco gradita Stavbar in MTB.

Maribor. “Med podizvajalci ni podjetja MTB in ne sodeluje pri gradnji na gradbišču,” je o gradnji novega doma za starostnike na Studencih pojasnil Miroslav Temnik, direktor podjetij Stavbar Gradnje in Stavbar Velt. To je namreč kljub le enemu zaposlenemu v podjetju dobilo večmilijonski posel za gradnjo doma.

Fotografija kot dokaz
Že pred potekom razpisa za izgradnjo Doma pod Gorco se je namreč pojavila informacija, da naj bi projekt skupaj dobila Stavbar in MTB. Irena Hedl, direktorica omenjenega doma, je ta podatek takrat odločno zanikala, in prav tako ga zanika izvajalec Temnik. Bralec pa nam je poslal fotografijo z gradbišča, kjer so delovni stroji z oznako MTB. “Mar so tam parkirani kar tako?” je zapisal.

Prek Schopa do MTB
V podjetju MTB, ki je tako kot Stavbar Gradnje v prisilni poravnavi, nam je Viktor Lednik, direktor družbe, pojasnil, da je podizvajalska dela od Stavbarja Velta pri Domu pod Gorco prevzelo Gradbeno podjetje Ptuj. To pa je prek podjetja Schop v več kot 95-odstotni lasti MTB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.