Slovenija
25 ogledov

MTB nad Nigrad

Srečko Hvauc, direktor Nigrada, pravi, da tožbe ni pričakoval in da bi zahtevani Žurnal24 main
Gradbinec toži MOM. Zahteva skoraj 300 tisoč evrov.

Dlje časa trajajoče dobro sodelovanje med podjetjem MTB in Mestno občino Maribor (MOM) se očitno ohlaja. Pod vodstvom župana Franca Kanglerja je občina omenjenemu gradbincu predala kar nekaj poslov, danes pa bosta moči pomerila na okrožnem sodišču. MTB namreč toži MOM in zahteva nekaj manj kot 276 tisoč evrov 
odškodnine.

Netočni podatki
“Tožba ni zoper MOM, ampak zoper Nigrad, ki je v večinski lasti občine,” je včeraj pojasnil Blaž Mlinarič, lastnik gradbenega podjetja MTB. “Kolikor vem, gre za spor iz let 2007 in 2008, ko je želel MTB na Studencih graditi določene objekte in so se zanašali na izpis iz Nigradovega digitalnega katastra. Vendar naj ti podatki ne bi bili točni. Ko je MTB začel graditi, je zadel ob kolektor, ki ga tam po katastrskih podatkih ne bi smelo biti. Gre za centralni kolektor za odpadne vode premera najmanj meter in pol, ki je bil zgrajen vsaj pred 20 leti. Tožijo nas, ker niso dobili pravilnih podatkov in so utrpeli določeno škodo,” je tožbo pojasnil Srečko Hvauc, direktor Nigrada.

“Zahtevamo samo plačilo”
Iz zelo zanesljivih virov smo izvedeli, da je MTB kolektor, ko ga je poškodoval, moral popraviti na lastne stroške, ki pa jih zdaj zahteva nazaj. Mlinarič je še pojasnil, da zahtevajo nekaj manj kot 280 tisoč evrov zaradi gradbenih del, ki se nanašajo na kolektor na Studencih. “Tam smo izvajali dela in ne vem, zakaj bi jih morali narediti brezplačno. Zahtevamo samo plačilo,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.