Slovenija
21 ogledov

Mu bo župan vzel posel?

ljubljana 13.01.2012 gradbisce objekta Kozolec II, za Kersnikovo ulico, K4, Ljub Bostan Tacol
Ker ne dobi bančne garancije, morda ne bo gradil garaže Kozolec II.

Če do naslednjega tedna Gradis skupina G ne bo predložil bančne garancije za gradnjo garaže Kozolec II, bo Mestna občina Ljubljana (MOL) z njim prekinila pogodbo, je včeraj napovedal župan Zoran Janković in dodal: "Imeli so garancijo Factor banke, pa vsi vemo, kaj se je z njo zgodilo."

Spomnimo, banka je morala v likvidacijo, z njo pa je v dveh primerih povezan tudi Janković. KLM Naložbe, ki je v njegovi večinski lasti, Factor banki dolguje 11 milijonov evrov, ta banka pa sodeluje tudi v konzorciju bank, ki so financirale Stožice.

Nov razpis bo rok podaljšal

Gradis, sicer hišni gradbinec MOL, je junija že začel prva pripravljalna dela, takrat pa so na MOL napovedovali, da bi lahko garažo končali do jeseni 2014. Če Gradis garancije ne bo dobil, tega roka zagotovo ne bodo ujeli, saj bodo morali razpis ponoviti. Občina je sicer v tem projektu javni partner, zasebni je Zil inženiring, vrednost projekta pa je ocenjena na 5,55 milijona evrov. MOL bo dobila vsaj 95 od 249 parkirnih prostorov.

Komentarjev 1
  • mirko 11:45 18.september 2013.

    Torej ves denar, ki so ga zagonili Jankovičev KML in MOL v Stožicah in nevem kje vse še, od kreditov teh dveh likvidiranih bank, bomo sedaj te pufe plačevali vsi davkoplačevalci v sloveniji ?!! Bravo !!! Rdeča mafija uspeli ste. ...prikaži veče. Tako delat, ste se že naučili v prejšnjem sistemu. Praksa, ki je nekaj časa mirovala, ste jo sedaj zopet oživili (zapufaj se in potem ta puf prenesi na ramena davkoplačevalcev).