Slovenija
39 ogledov

Mu je v Kopru pipica priprta?

Matoz pravi: “Tisti, ki je prepisoval pogovor, ki se ni nanašal na kaznivo dejan Žurnal24 main
Neuradno. Matoz se bo za velik del prihodkov od Kopra obrisal pod nosom.

Zaslužek. “Ne vem, nisem poskusil,” odvetnik Franci Matoz odgovarja na vprašanje, ali so mu vrata koprske občine po novem res zaprta. “Moja prihodnost me sploh ne skrbi,” dodaja. Torej računa, da bo “prevzel” zaslužke, ki so jih bili na račun države deležni prejšnji vladajoči opciji bližnji odvetniki, na primer Miro Senica oziroma njegova odvetniška pisarna, ki je po podatkih Supervizorja v minulih letih prejela več kot dva milijona evrov javnega denarja.

“Od 80 do 90 odstotkov mojega dela predstavljajo fizične osebe. Dela bom imel torej dovolj – ne glede na to, kdo vodi vlado,” na to odgovarja Matoz.

Dobil milijon

Po podatkih Supervizorja sta bila on in njegova pisarna med največjimi prejemniki denarja koprske občine; od leta 2003 se ga je nateklo več kot milijon evrov. V zadnjem obdobju pa je, sodeč po Supervizorju, koprska pipica Matozu priprta.

“Kaj dela za občino, nimam pojma. Dela, kar pač dela,” pa pravi župan Boris Popovič, ko informacijo, da se je razšel tudi z Matozom, preverjamo še pri njem. In kdo je v preteklosti odločal, da bo občinske pravne posle večinoma urejal prav Matoz? “Vsi skupaj, tudi Matoz,” odgovarja Popovič; kdo vse so bili ti “vsi”, pa ne pojasni.

Komentarjev 2
  • suzana.kos 12:12 15.februar 2012.

    prodoren v kakšne smislu, da rad nastopa pred kamerami? kako so rekli že Čeferini - "Damjan Murko med odvetniki" .. ha, ha,ha

  • pravaresnica123 11:50 15.februar 2012.

    So pa le sprevideli, da je sicer prodoren in posledično tudi narcisoiden, ampak, da bi pa kak odmeven primer dobil, to pa ne!!!