Slovenija
2 ogledov

Mučitelja psa le ovadili

1/12
Žurnal24 main
Grozljivemu mučenju psa, ki so ga v vasi Boršt pojedle bolhe, bo le sledil sodni epilog. Policisti so zoper storilca podali ovadbo na tožilstvo. Moškemu grozi zaporna kazen do enega leta.
GROZLJIVE FOTOGRAFIJE (ogled na lastno odgovornost)

V vasi Boršt v koprski občini sta predstavnika Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ) 21. junija letos naletela na grozljiv prizor – umirajočega psa, priklenjenega na prekratko verigo. Sprva sta mislila, da ga je nekdo zažgal. Bil je namreč poln črnih iztrebkov bolh, ki so ga žrle pri živem telesu, poln muh in ličink. "Prizor je bil pretresljiv, pes je bil živo truplo. Grozno je smrdelo," pove Dare Čekeliš, ki je skupaj s predsednico društva v vas prišel zaradi anonimne prijave.

"Pes je pred stanovanjsko hišo sredi vasi Boršt umiral poln ran. Bil je dehidriran, podhranjen, gnojen, bolhe so ga žrle pri živem telesu. Najprej smo mislili, da je pes zažgan, saj je bil poln muh, ličink in črnih iztrebkov od bolh, kar mu je najedlo dlako in kožo," nam je tistega dne zatrdila Andreja Bogataj Krivec, predsednica obalnega društva proti mučenju živali.

Vsa vas slišala cviljenje
"Mučenje živali so v četrtek prijavili sosedi, ki so želeli ostati anonimni, saj se lastnika psa bolj kot ne bojijo. Po njihovih besedah S. J. večino časa sploh ni doma, saj zjutraj gre, vrača pa se ponoči,"
pove Bogatajeva. 

Prijava je žal prišla mnogo prepozno, tako da so psa uspavali in ga s tem rešili groznih muk. "Zelo mi je žal, da so tudi sosedje potrebovali toliko časa, saj to ni bila stvar, ki se je zgodila v enem dnevu. Če bi odlašali še en dan, bi pes verjetno poginil sam od sebe."

"Sodni mlini bodo mleli počasi"
Društvo je takoj po grozljivi najdbi podalo ovadbo na sodišče, na Veterinarsko upravo Slovenije (Vurs) pa so posredovali uradni zaznamek. Poudarimo, da kazen za posamezno kršitev področja zaščite živali za posameznika znaša 200 evrov, za pravno osebo pa do 84 tisoč evrov. Za mučenje živali, ki se upošteva kot kaznivo dejanje, kazenski zakonik predvideva do eno leto zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.