Slovenija
21 ogledov

Mučitelja psa obsodili

Žurnal24 main
Koprsko sodišče je Štelju Jurinčiču zaradi mučenja psa izreklo enomesečno zaporno kazen. V Obalnem društvu proti mučenju živali odločitev sodišča pozdravljajo.

"Tako je bila izrečena prva zaporna kazen za mučenje živali v Sloveniji," so zadovoljni v Obalnem društvu proti mučenju živali. Psa Štelja Jurinčiča so v Borštu našli umirajočega na prekratki verigi.

"Bil je poln ran, dehidriran, podhranjen, gnojen, bolhe so ga žrle pri živem telesu," je prizor opisala Andreja Bogataj Krivec, predsednica Obalnega društva proti mučenju živali.

Ker mu niso mogli več pomagati, so ga uspavali. Kot še opisujejo v društvu, ki so prisostvovali sojenju, Jurinčič na današnji obravnavi ni pokazal niti kančka obžalovanja nad dogodkom, tudi po ogledu posnetkov, ki so znova ganili vso zbrano javnost v dvorani, je videno komentiral, da gre za odlične posnetke, lepo sliko, lepe barve.

Tudi sicer naj bi med obravnavo pogosto povzdigoval ton glasu, prepričan, da se mu dogaja krivica.

Komentarjev 4
  • Franc Bukovec 20:14 24.avgust 2011.

    jest srčno upam, da v restu berejo internet in da vedo zakaj ta človeški izrodek sedi. In upam, da mu bodo v restu dali lekcijo, spredaj in zadaj, pa še kje. Ne vem, samo nasvet, morda verigo okoli jajc, ali ...prikaži več pa puljenje nohtov morda? Se mi zdi primerljivo z tistim kar je imbecil naredil psu.

  • albert 16:44 24.avgust 2011.

    V deželi kjer ljudje ljubijo pse bolj kot je normalno ta nizka obsodba ni presenetljiva! Ta Stelja pa bo za to odgovarjal drugje! Upam,da ima prepoved drugega psa!

  • Zoran M Šmid 15:55 24.avgust 2011.

    kaj 1 mesc..lastnika bi blo treba muct tko da bi si zelel da se nikoli nebi rodil,pote, pa ga vrzt u en jark!!!!!!!!!!!!!!