Slovenija
39 ogledov

Muhasto vreme, požari in zalite kleti

Mavrica bralka
To noč je vreme povzročilo kar nekaj težav, največ na Dolenjskem in Štajerskem. Strele so netile požare in povzročale izpade električne energije, meteorne vode pa so poplavljale.

Nestanovitno vreme nas bo spremljalo še nekaj dni, včeraj in v noči na nedeljo pa je povzročilo kar nekaj težav, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Zaradi strel nekaj izpadov elektrike

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so bili zaradi strele, ki je udarila v daljnovod, je bilo 134 gospodinjstev v Pavli vasi v občini Sevnica brez elektrike od 21. ure do okrog pol ene zjutraj. V naselju Blanca v isti občini je strela udarila v električno napeljavo stanovanjske hiše. Dežurni delavec Elektra Celje je napeljavo pregledal in jo ob 22.45 ponovno priklopil v omrežje.

Strela je včeraj okrog pol devete zvečer udarila tudi v daljnovod pri Rakovniku v občini Šentrupert, zato je bila oskrba prekinjena na širšem območju občine. Okoli 23.50 so težave odpravili.

Zaradi strele so okoli 21. ure brez elektrike ostali tudi na širšem območju občine Semič. Napaka je bila odpravlje uro in pol kasneje. Na območju občine Hajdina je 1206 odjemalcev brez elektrike ostalo ob 22.16. Delavci so napako odpravili slabo uro kasneje.

Strele so tudi netile požare

V naselju Malkovec v občini Sevnica je okoli 21.30 zaradi strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Pred prihodom gasilcev so domačini že pogasili okoli tri kvadratne metre opaža in štiri nosilce strehe. Gasilci PGD Tržišče so nato ohladili morebitno tlenje nosilcev in strokovno pregledali celotno kritino. Dežurni delavec Elektra Celje je medtem pregledal električno napeljavo in za nekaj časa gospodinjstvo izklopil iz omrežja.

V občini Trebnje v kraju Dobrova je ob 20.26 zaradi strele zagorelo na gospodarskem poslopju. Tudi v tem primeru so požar že pred prihodom gasilcev pogasili domačini, gasilci pa poslopje pregledali.

V občini Žužemberk je v kraju Reber zaradi strele ob 20.35 zagorelo na stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci, v požaru pa je bilo poškodovano ostrešje in del zaščite na stropu mansardne hiše.

Prizanesla ni niti meteorna voda

Meteorna voda je zalila tudi cesto v naselju Čatež ob Savi in nanjo naplavila blato in veje. Voda je zalila tudi cesto v naselju Zdole v občini Krško, v Dobrovi v občini Brežice pa je zalila podvoz. Voda je okoli 20.40 zalila tudi del cestišča na Kandijski cesti v Novem mestu, okoli 21. ure pa še del cestišča na Belokranjski cesti.

Zaradi neurja se je okoli 22. ure udrla cesta Zbure–Škocjan. V naselju Zgornja Pristav v občini Videm je močan veter okoli 22.30 podrl drevo na cestišče, ki so ga odstranili gasilci.

V občini Straža je voda zaradi obilnega deževja zalila klet stanovanjske hiše, okoli 21. ure sta na avtocesti Novo mesto–Obrežje pri kraju Bela cerkev v občini Šmarješke toplice zaradi močnega naliva trčili osebni vozili. Poškodovanih ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.