Slovenija
26 ogledov

Muhič pri sokolcih: Deložacije ne bo

Sebastjan Šeremet Jerca Božič Kranjec
Avtonomna cona. Župan z bolniške na stran sokolcev, okrcal sklep podžupanje. Občinski svet te teme ni želel na dnevnem redu.

"Ukrep deložacije ustvarjalcev iz Narodnega doma je bil preuranjen in je slonel zgolj na poročilih, ki smo jih dobili od policije in inšpekcij," je župan Alojzij Muhič včeraj komentiral sklep podžupanje Mojce Špec Potočar, ki ga nadomešča med bolniško odsotnostjo.

Stavba ni varna

"Dejstvo je, da je bivanje v tej stavbi po ocenah strokovnjakov nevarno. Problematična je predvsem električna napeljava, ogrožena pa je tudi požarna varnost," je pojasnil Muhič. Zagotovil je, da naj bi v naslednjem mesecu našli rešitev ali za odpravo teh pomanjkljivosti ali za preselitev ustvarjalcev drugam, pri čemer je imel v mislih občinsko stavbo na Rozmanovi ulici, kjer je bil pred leti 
Rdeči križ.

Po Muhičevih načrtih naj bi občinski svet v treh mesecih potrdil bodočo vsebino Narodnega doma, na podlagi česar bodo lahko pripravili projekt za kandidiranje na razpisih za sofinanciranje, tako da naj bi se prenova začela prihodnje leto.

Občinski svet pa nič

Deložacijo sokolcev iz Narodnega doma je Slavko Gegič, občinski svetnik in predsednik odbora za družbene dejavnosti, včeraj popoldne želel dodatno uvrstiti na dnevni red občinske seje, vendar za to ni dobil zadostne podpore svetnikov. "O tej problematiki se očitno ne želijo pogovarjati," nam je dejal Gegič, ki je nedavno na obisku v Narodnem domu spremljal Uroša Grilca, ministra za kulturo. Ta je sokolcem prav tako izrazil 
podporo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.