Slovenija
53 ogledov

Munc: "Obramba bo našpičena"

Matic Munc, Natalija Markač, koroška deklica Anže Petkovšek
Odvetnik očeta koroške deklice se bo danes ali jutri pritožil na izrečeno sodbo, predkazenski postopek proti Maticu Muncu in Nataliji Markač bo stekel po prvomajskih praznikih. Policija pa je v soboto podala novi ovadbi v primeru koroške deklice, neuradno naj bi šlo za dekličino babico in Jernejo Munc.

Oče petletne koroške deklice, ki je bila pogrešana od marca lani do konca marca letos, je bil obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja mladoletne hčerke. Njegov odvetnik Boštjan Verstovšek je napovedal, da bo danes ali jutri vložil pritožbo na izrečeno sodbo.

Kot je pojasnil Verstovšek, dekličin oče ob izreku sodbe zaradi takratnih okoliščin ni povedal vseh dejstev, po izreku sodbe pa je začel polno sodelovati s policijo. Rezultat sodelovanja je po njegovih besedah bil, da so deklico 28. marca letos našli v Ljubljani, skupaj z njeno babico po očetovi strani.

Ker so se od izreka sodbe okoliščine spremenile, se bo Verstovšek na pred kratkim spisano sodbo pritožil na Višje sodišče v Mariboru in pričakuje znižanje kazni. Druga možnost pa je, da bo višje sodišče samo opravilo novo obravnavo in izreklo sodbo. A ta možnost se Verstovšku zdi manj verjetna.

Ovadeni babica in Munčeva žena

Medtem pa policija nadaljuje preiskavo primera enoletnega izginotja danes petletne koroške deklice, ki je zdaj pri svoji mami. Policija preiskuje vloge vseh, ki jih sumi, da so bili vpleteni v primer izginotja deklice, je danes povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Potem ko je dekličin oče zaradi suma odvzema hčerke 22. marca letos – teden dni po izreku sodbe – ovadil Natalijo Markač in Matica Munca iz Svetovalnice Akcija!, čemur je nato sledil pripor Markačeve in Munca in najdba deklice, so celjski kriminalisti 12. aprila letos podali dve novi kazenski ovadbi.

Kot je potrdila Trbulinova, sta bili ovadeni ženski, stari 53 in 33 let. Neuradno gre za dekličino babico po očetovi strani, ki je bila ob najdbi z deklico, in ženo Matica Munca, Jernejo Munc.

Komentarjev 6
  • rob 12:04 23.april 2012.

    Z nezakonitim vodenjem postopkov je naslovni organ do sedaj tako meni kot mojim članom družine že povzročil tako materialno kot nematerialno škodo, z nadaljevanjem nezakonitih (kaznivih) dejanj pa se ta škoda samo še povečuje. S takimi ravnanji pa uradne osebe ...prikaži več povzročajo tudi neposredno škodo državi!Kot navedeno, mora organ pred nadaljevanjem postopka, skladno z ZUP, na pristojni organ podati mojo zahtevo po izločitvi uradnih oseb oziroma v predmetnem primeru, glede na izkazano in z (javnimi) listinami dokumentirano situacijo, celotnega organa!Naj še navedem, da ravnanje organa grobo posega v moje Ustavne pravice!

  • rob 12:03 23.april 2012.

    TOLE S CSD-ji je ena sama MAFIJA, ne samo Koroška!!! In na to Munc ŽE NEKAJ ČASA OPOZARJA!CSD Ljubljana Moste PoljeZaloška 69, 1000 LjubljanaLjubljana, 19.4.2012Zadeva: vabilo za stranko št. 1221-224/2011-18 z dne 4.4.2012V ...prikaži večV dopisu št. 1221-224/2011-18 z dne 9.1.2012 ste sami pojasnili, da gre v konkretni zadevi za upravni postopek.Dne 29.1.2012 sem vam poslal odgovor (povratnica z dne 30.1.2012) v katerem sem podal zahtevo za izločitev uradnih oseb oziroma celotnega CSD, glede na listinsko izkazana nezakonita (kazniva) dejanja več delavcev naslovnega CSD. Organ o moji zahtevi, glede na ZUP, do danes sploh ni odločil.Dokler ne začne organ voditi postopka po ZUP, in ravnati zakonito, ter o mojih zahtevah odločati skladno z zakonom, je tudi predmetno vabilo na razgovor brezpredmetno oziroma nezakonito. Osebno menim, da gre v konkretnem primeru, glede na vsa listinsko izkazana dejstva, celo za zlorabo položaja uradnih oseb naslovne

  • Blaž Babič 11:47 23.april 2012.

    Kdo so akterji tega posla in zakaj se pred njimi tresejo tako sodniki, tožilci in policisti pa kdaj drugič. Verjemite, da imajo regijo v žepu z zelo enostavnimi metodami. In mimo fantov ne sme iti nič, sploh pa ne nekaj, ...prikaži več kar lahko škodi dobro utečenemu poslu. Koroško je Ljubljana pozabila že dolga leta nazaj in v interesu nikogar ni, da bi se zdaj naenkrat spomnili na njo.Matic Munchttp://www.facebook.com/notes/matic-munc/zakaj-lahko-govorimo-o-koro%C5%A1ki-mafiji/349769105072806Saj imate Mossad - ZDA - Lauder - CME raziskovalno novinarstvo na POP TV, kajne?