Slovenija
5457 ogledov

Murskosoboško državno tožilko že tretjič dobili pijano za volanom

Alkotest Profimedia Fotografija je simbolična.
"Moram tako povedati: Nikoli ne veš, v kakšnem stanju pride v službo. Jaz ji ne morem sam dati alkotesta, za to moraš izdati odredbo, pozvati detektiva. Ta pride, izvede postopek in to traja," je dejal Farič.

Državna tožilka murskosoboškega tožilstva je že tretjič napihala več od dovoljenega, kljub temu, da je pred časom zaradi tega že prejela opomin, poročajo novinarji oddaje 24UR. Pred tremi leti, ko so jo policisti prvič ujeli pijano za volanom, je napihala štirikrat več od dovoljenega.

Naslednjič, lani septembra, je pijana povzročila prometno nesrečo.

Zdaj pa jo čaka še tretji disciplinski postopek. Tokrat je bila vinjena v službenem času, vozila pa je službeno vozilo, saj se je vračala z obravnave na radgonskem sodišču. Začasno je ostala brez vozniškega dovoljenja.

Vodja Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota Drago Farič je za 24UR pojasnil, da mu podrobnosti tožilka po incidentu ni želela razkriti.

"Ni povedala, ali je pihala in koliko je napihala. To je zdaj že tretjič, enkrat se je to zgodilo na delovnem mestu. Torej se je to zgodilo že štirikrat," je dejal in dodal: "Javni uslužbenec, ki ni funkcionar, bi za eno takšno kršitev verjetno bil že brez službe, pri njej se pa to obnašanje ponavlja. Zdaj že četrta kršitev in to hujša."

"Moram tako povedati: Nikoli ne veš, v kakšnem stanju pride v službo. Jaz ji ne morem sam dati alkotesta, za to moraš izdati odredbo, pozvati detektiva. Ta pride, izvede postopek in to traja," je še povedal.

*Fotografija je simbolna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • leonardo 09:01 14.december 2022.

    In zakaj ni imena in priimka te prekrškarice. A ja, ni " navaden" državljan. Sicer ime in priimek vem, ker ga je obelodanil Siol, ki pa meni nič ne pove, ker jo ne poznam. Tukaj se gre za princip. Če ...prikaži več je človeku dokazano, da je bil pijan, se pove kdo to je. No ja, sosedov Francelj bi bil takoj v vseh časopisih in še na TV.

  • Avatar pantani
    pantani 07:21 14.december 2022.

    Odvzem licence in obvezno zdravljenje!!!

  • Avatar pantani
    pantani 07:20 14.december 2022.

    "Moram tako povedati: Nikoli ne veš, v kakšnem stanju pride v službo. Jaz ji ne morem sam dati alkotesta, za to moraš izdati odredbo, pozvati detektiva. Ta pride, izvede postopek in to traja," No, še ena cvetka javne uprave,namreč v ...prikaži več gospodartsvu, če je sum na alkohol, pride varnostni inžinir, ki je zaposlen v podjetju, ter ti da pihat!!!