Slovenija
18 ogledov

Muzikantje pod streho

Ansambel Naveza je prejel tri nagrade, tudi od strokovne komisije in občinstva. Žurnal24 main
Vurberški festival. Grad so zamenjali s šolo, kjer se je zbralo 1.400 ljudi.

“Žal nam vreme tudi letos ni bilo naklonjeno. Škoda, saj vzdušja, kakršno vlada na Vurberškem gradu, ni mogoče prenesti v dvorano šole v Destrniku,” je ob koncu 19. festivala, na katerem so slavili ansambli Naveza iz Jarenine, Akordi iz Postojne, Čar, Ceglar in Krajcarji, dejal glasbenik Franci Smrekar.

Navijači bolj umirjeni

Festival je spremljalo okoli 1.400 ljudi. “Vesel sem, da se lanska razgrajanje in navijanje, ki sta bolj spominjala na nogometno tekmo, letos nista ponovila,” je povedal Smrekar in dodal, da so po njegovem mnenju nagrade prišle v prave roke, zlasti plaketa Jožeta Šifrarja za večglasno petje, ki jo je prejel ansambel Naveza.

Za festival med glasbeniki vsako leto vlada izjemno zanimanje, je povedal Zdravko Geržina, eden od soorganizatorjev, in dodal, da je letos komisija izmed 31 prijavljenih na podlagi prijav in predhodnega izbora v Podnanosu sprejela 14 ansamblov, ki so se predstavili vsak s po dvema novima skladbama.

“Mi smo veseli, da festival gostuje pri nas,” je za Žurnal24 dejal destrniški župan Franc Pukšič, ki z dupleškim županom in obenem poslanskim kolegom Janezom Ribičem zaradi tega, kot je dejal, ne sklepa posebnih kupčij. “Ljudje tako vsaj pridejo v naš kraj in ga spoznajo,” je sklenil Pukšič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.