Slovenija
13 ogledov

MZZ išče še poslednje Slovence

Po potresu je na ulicah japonskih mest zavladala panika, pa čeprav so ljudje tre Žurnal24 main
MZZ po potresu na Japonskem ni stopilo v stik le še s petimi Slovenci. Vsi drugi so na varnem.

Andrej Šter, vodja konzularnega oddelka na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ), je v izjavi za javnost povedal, da na Japonskem, ki jo je danes po močnem potresu prizadel katastrofalni cunami, živi okoli 20 Slovencev. Tam sta trenutno tudi dve skupini slovenskih študentov.

Po Šterovih zagotovilih je z vsemi vse v redu, le s petimi Slovenci na MZZ še niso uspeli navezati stika, kar pa ne pomeni, da bi bilo z njimi lahko kaj narobe.

Telefonske in sploh elektronske komunikacije z Japonsko so zaradi potresa, ki je državo prizadel zgodaj popoldne po lokalnem času, zelo motene.

Cunamiji ne ogrožajo turistov
V turistični agenciji Kompas so za Žurnal24 pojasnili, da so vsi njihovi gostje na varnem. Predstavnik agencije Mišo Mrjavljević je povedal, da so po potresu takoj stopili v stik z dvema gostoma, ki sta na križarjenju. Njuna ladja je zaradi varnosti že izplula iz Nagasakija.

Na širšem območju, kjer je še nevarnost cunamijev, Kompas nima svojih gostov, so pa obvestili tiste, ki bodo danes prileteli v Tajvan in nadaljevali pot po JV Aziji. Gostje, ki so bili na Baliju, se danes po programu že vračajo v Evropo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.