Slovenija
3 ogledov

MZZ: Slovenija izida referenduma na Krimu ne bo priznala

Protest proti referendumu EPA
Slovenija nedeljskega referenduma o prihodnjem statusu ukrajinskega polotoka Krim ne bo priznala, sporočajo z zunanjega ministrstva.

"Referendum je v nasprotju z ukrajinsko ustavno ureditvijo. Prav tako je referendum v neskladju z mednarodnim pravom, njegova izvedba pa ne dosega minimalnih mednarodnih standardov. Rezultati referenduma v danih okoliščinah in pogojih ne bodo niti legitimni niti mednarodno veljavni, zato jih Slovenija ne bo mogla priznati," so objavili na spletni strani zunanjega ministrstva.

Ob tem na zunanjem ministrstvu poudarjajo, da še naprej z zaskrbljenostjo spremljajo razvoj dogodkov v Ukrajini in vse strani pozivajo k zadržanosti in konstruktivnemu dialogu. "V polni meri podpiramo suverenost in ozemeljsko celovitost Ukrajine ter obsojamo vsa dejanja, ki bi to ogrožala, še posebej dejanja, ki kršijo mednarodnopravne obveznosti," dodajajo.

Na zunanjem ministrstvu še poudarjajo, da ima Slovenija z Rusijo prijateljske in razvejane odnose in v tej luči rusko stran pozivajo k okrepitvi iskrenih prizadevanj za doseganje rešitve, ki bo zagotovila polno spoštovanje človekovih pravic vseh državljanov Ukrajine, spoštovanje njene suverenosti in ozemeljske celovitosti ter stabilnost in varnost širše regije.

Preberite tudi: 

Komentarjev 6
  • jocif 08:30 15.marec 2014.

    Riti!

  • Bizgec 08:21 15.marec 2014.

    Ja, tega referenduma Slovenija ne bo priznala - dokler se nas politicni vrh ne bo zbal, da se bo zameril Rusiji.

  • kaperosi 06:53 15.marec 2014.

    Res je hlapci.Sej ta Rjavec res ne zna drugege -Poglej sam kolkrat seje slepal da je v parlament.Sdej se mal drži koalicije ker ve če to zajebe je konec njegove kariere(hlapec)