Slovenija
15 ogledov

Na balonarskem festivalu 14 posadk

Konec tedna so balonarji leteli nad Bledom in bližnjo okolico. (Foto: Renata Ren
1/20
Žurnal24 main
Festival. Med obiskovalci je bilo veliko zanimanja tudi za turistične prelete, ki stanejo do 300 evrov.

Bled. Balonarjem iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Avstrije je bilo letos v nasprotju z lani vreme naklonjeno. Februarja so sicer po besedah organizatorja balonarskega festivala Boruta Groegla najprimernejši pogoji za letenje z baloni na topel zrak, saj so razlike v temperaturi najnižje, kar omogoča mirne polete.

Dali so dva tisoč evrov
Osrednje prizorišče je bil tudi letos travnik ob blejskem športnem parku, festival pa sta organizirala Društvo Skywalkers in Turizem Bled, ki je prispeval dva tisoč evrov.

Pod zavihkom GALERIJA si oglejte galerijo balonov.

Na festivalu, ki je potekal že četrtič, je sodelovalo 14 posadk iz petih držav. Ta prireditev v začetku februarja je sicer že postala tradicionalna, z njo pa si želijo na Bledu popestriti zimsko dogajanje, saj lahko balonarjem ponudijo lepe razglede na Bled in Julijce.

Še posebno slikovit je bil sobotni nočni dvig balonov, med obiskovalci pa je bilo konec tedna veliko zanimanja tudi za turistične prelete z baloni, za katere je bilo treba odšteti od 125 do tristo evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.