Slovenija
28 ogledov

Na bankomatih v petek božič

Na OZS ne razpolagajo s podatkom, koliko članov bo akcijo dvigovanja gotovine z Saša Despot
Obrtniki. Priprave na njihov protest.

Ker vlada še vedno ni izpolnila vseh 93 zahtev Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, obrtniki nadaljujejo izvajanje državljanske nepokorščine. V petek tako napovedujejo množičen dvig gotovine z bankomatov.

Banke medtem pomirjajo in pravijo, da bodo lahko ljudje denar na bankomatih dvigovali nemoteno, saj naj bi ga bilo na voljo dovolj. Po njihovih besedah zato ni potrebe po vnaprejšnjem dvigovanju gotovine.

Ljudje naj bodo mirni
“Bankomati imajo določene omejitve in niso namenjeni dvigovanju velikih zneskov,” pravi Aleksander Kurtevski, direktor družbe Bankart, ki skrbi za tehnično delovanje bankomatov.

“Banke lahko v vsakem trenutku preverijo, koliko gotovine je v posameznem bankomatu, in se ustrezno odzovejo,” dodaja. Na Združenju bank Slovenije sicer ne pričakujejo, “da bo masovno zmanjkalo denarja na bankomatih”, a priznavajo, da se to na posamičnih bankomatih lahko zgodi.

Na Novi Ljubljanski banki, ki ima približno polovico vseh bankomatov v Sloveniji, ljudem svetujejo mirnost in zagotavljajo, da bodo bankomati delovali normalno.

V petek nič novega
Kurtevski ponazarja, da bo ob množičnem dvigovanju gotovine obrtnikov stanje podobno tistemu ob večjih praznikih, denimo božiču, ko ljudje dvigujejo več denarja. “In to ni nova situacija,” še dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.