Slovenija
38 ogledov

Na bazen že prihodnji teden

Kopališče Kranj, bazen Iztok Golob
Gorenjska. Prvi bodo kopališče odprli v Radovljici, v Kranju teden pozneje.

Kopališča. Letošnjo poletno sezono bodo prvi odprli v kopališču v Radovljici. To naj bi se zgodilo predvidoma prihodnji petek, je napovedal Matej Globočnik iz Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica, ki upravlja kopališče.

Pred letošnjo sezono so obnovili sanitarije ter med drugim uredili posebno klančino in kopalnico za invalide; ocenjena vrednost del je okrog deset tisoč evrov.

V Tržiču negotovosti letos ni

Tudi tržiška kopalna sezona naj bi se začela še ta mesec, priprave na odprtje pa že potekajo. “Delamo na tem, smo na zelo dobri poti,” je dejal novi predsednik Splošnega športnega društva Tržič Matej Dovžan. Upravitelj Zoran Kabić je dodal, da cen vstopnic še niso določili, skoraj gotovo pa bodo enake lanskim.

Negotovosti, kakršna je bila lani v tem času zaradi trenj med upraviteljem in občino, kot kaže, letos ne bo. Lanska sezona se je sicer izkazala za precej uspešno, saj so našteli okrog 15 tisoč obiskovalcev.

V Kranju pozneje kot lani

Sezona v kranjskem kopališču se bo letos začela predvidoma v petek, 22. junija, kar je teden pozneje kot lani, še vedno pa teden prej, kot so prvotno načrtovali zaradi obsežnih obnovitvenih del. Zamenjali so namreč odtočne cevi, zaradi katerih se je izgubljalo precej vode; investicija je znašala okrog 80 tisoč evrov.

Za načrte glede kopalne sezone smo povprašali tudi na Jesenicah, vendar do zaključka redakcije odgovorov nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.