Slovenija
13 ogledov

Na begu legaliziral hišo

Sojenje Robertu Časarju Suzana Kos
Robertu Časarju, ki je že eno leto na begu, je uspelo legalizirati še zadnji del hiše v Portorožu.

"Obsojeni nekdanji predsednik uprave Luke Robert Časar, ki je že eno leto na begu, očitno kar iz ubežništva skrbi za svoje premoženje," na spletnem portalu RTV Slovenije ugotavlja novinarka Eugenija Carl. "Na piranski upravni enoti prek svoje pooblaščene projektantke ureja še zadnje formalnosti, s katerimi bo dokončno legaliziral svojo hišo na Strmi poti v Portorožu."

Zadnja etapa legalizacije

Na upravno enoto je po pisanju portala vložil zahtevo za pridobitev gradbenega dovoljenja za kovinsko konstrukcijo in nadstrešek nad parkiriščem ter letno kuhinjo in priložil popravljeno projektno dokumentacijo za ta dva objekta. Njegovo prošnjo za letno kuhinjo in nadstrešek so najprej zavrnili, ker sta bila zavedena kot pomožna objekta, nato pa legalizirali, saj sta objekta kot prizidka ustrezala prostorskim pogojem. Časar je po pisanju medija že plačal komunalni prispevek, kar pomeni, da je postopek legalizacije skoraj končan, čakal naj bi le še na soglasje dedinje sosede.

Hišo pred zaplembo varuje zemljiški dolg

Hišo je Časar zgradil na črno v času, ko je vodil Luko. Več let si je prizadeval za legalizacijo in jo z nakupom okoliškega fukcionalnega zemljišča na dražbi od Občine Piran tudi začel. V času, ko je bilo sojenje v zadevi Orleška gmajna, zaredi katere je bil nato pravnomočno obsojen na 6 let zapora, mu je po pisanju novinarke uspelo legalizirati pretežni del hiše. Zdaj je hiša za gradbeno inšpekcijo nedotakljiva, pred zaplembo pa jo varuje tudi 5-milijonski zemljiški dolg.

Komentarjev 16
  • dragec 18:53 19.februar 2015.

    Klobasar,resne verjameš,da je ta bagra član SSDSS???

  • KLOBO 11:45 19.februar 2015.

    pa tvojo mamo nategn, da bo imela vsaj enega normalnega otroka !!

  • KLOBO 11:43 19.februar 2015.

    HE, HE, LOLEK BOLEK !! ! Se vidi, da imač IQ na ravni majmuna !!