Slovenija
14 ogledov

Na Bonifiko tudi občina

Gradnja športno-poslovnega kompleksa Bonifika je v polnem teku. Žurnal24 main
Poleg bazenov in hotela naj bi se v kompleks Bonifika preselili še občina, upravna enota in Durs.

Gradnja športno-poslovnega kompleksa Bonifika naj bi bila v prvem delu končana prihodnje leto. Ta faza predvideva dva bazena (eden bo 50-metrski olimpijski) s spremljajočimi prostori in podzemno garažno hišo s 550 parkirnimi prostori. Naložba naj bi bila po nepotrjenih podatkih vredna 12 milijonov evrov.

Celoten projekt, ki so si ga zamislili na koprski občini, vključuje še športni hotel z 250 sobami, centrom dobrega počutja in konferenčnimi dvoranami ter poslovne prostore, kamor naj bi se med drugim preselili koprska občina, upravna enota in Durs.

Ne dajejo izjav
V Primorju, ki je dobilo koncesijo za gradnjo v javno-zasebnem partnerstvu, so včeraj dejali, da v zvezi s to naložbo trenutno ne dajejo izjav, na koprski občini pa so bili odgovorni nedosegljivi. "Z vrednostjo naložbe nisem seznanjen, naša naloga je skrbeti, da izvedba projekta poteka brez težav," pa je povedal koprski občinski svetnik KJN Peter Bolčič, ki vodi posebno komisijo za spremljanje gradnje kompleksa. Član te komisije je tudi uspešen koprski plavalec Matjaž Markič.

KS Center brez informacij
"Ničesar ne vemo o gradbenem projektu pred športno dvorano Bonifika," je povedala Vida Gračnar, predsednica Krajevne skupnosti (KS) Center. "V okviru prostorskih sprememb, ki so jih na koprskem občinskem svetu sprejeli za območje Bonifike, koprskega kopališča in marine, smo želeli nekoliko več časa za njihovo proučitev in pripravo pripomb, a so nas zavrnili," je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.