Slovenija
29 ogledov

Na britof z avtobusom

Na jeseniškem pokopališču na Blejski Dobravi bo promet kot vsako leto urejen eno Žurnal24 main
Dan mrtvih. Upravljalci pokopališč za uporabo javnega prevoza in strpnost.

Promet. Ob dnevu spomina na mrtve v kranjski in škofjeloški občini ne pričakujejo večje gneče v okolici pokopališč, na jeseniškem pokopališču pa bodo začasno uredili enosmerni promet. Povsod bodo navzoči prometni policisti. 

Kranj: peš ali z avtobusom
Prometna ureditev ob mestnem pokopališču v Kranju bo pod nadzorom prometne policije kot vsako leto za 1. november, večjih zastojev pa ne pričakujejo. “Obiskovalcem, ki so doma v bližini, svetujemo, naj se na pokopališče odpravijo peš, bolj oddaljeni pa naj uporabijo mestni avtobus,” svetuje Klara Škrabec, tiskovna predstavnica Komunale Kranj. 

Škofja Loka: za strpnost
Podobno velja v Škofji Loki, kjer bo prometna ureditev ob pokopališču Lipica nespremenjena. “Obiskovalci bodo parkirali na obeh parkiriščih pokopališča, promet pa bo pomagala usmerjati policija,” je povedala Mateja Žumer, direktorica loške komunale. “Glede na povečano število obiskovalcev predlagamo strpnost udeležencev in uporabo javnega lokalnega avtobusa, ki bo na Pokopališče Lipica vozil iz Podlubnika vsako uro med 9. in 15. uro,” je predlagala. 

Na Jesenicah enosmerno
Na Blejski Dobravi, jeseniškem pokopališču, je občina že izdala odločbo o ureditvi enosmernega prometa prek Blejske Dobrave do pokopališča in nazaj prek Lipc. Enosmerni promet bo veljal od sobote, 30. oktobra, do ponedeljka, 1. novembra, od 7. do 20. ure. Promet bo usmerjalo šest redarjev, v nedeljo in ponedeljek, ko bo gneča največja, pa bodo navzoči tudi policisti. “Obiskovalce pokopališča prosimo za strpnost in upoštevanje prometne ureditve ter navodil redarske službe,” je povedala Nuša Jelenc, vršilka dolžnosti direktorice jeseniške komunale Jeko-in.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.