Slovenija
13 ogledov

Na čakanje še do 500 zaposlenih

Vlada je sprejela predlog novele zakona o družbi Slovenske železnice, s katerim Žurnal24 main
Na SŽ spet pripravljajo seznam na čakanje napotenih delavcev.

Seznam, ki je že prejšnji mesec sprožil burne odzive, naj bi sestavljali še enkrat. Na Slovenskih železnicah pravijo, da se bo tokrat na seznamu znašlo od 200 do 500 zaposlenih, toda dokončnega števila ne morejo potrditi. Od 1075 zaposlenih, ki so na čakanju že od januarja, jih bo le 823 prejemalo 85-odstotno nadomestilo plače šest mesecev.

"Za naslednjo rundo se še ne ve točno, kdaj in koliko ljudi bo odšlo na čakanje. Ocene o tej številki so različne, ne upamo si nič ugibati, domnevamo pa, da se bo to zgodilo s 1. marcem. Seznama pa še nimamo," so sporočili s Slovenskih železnic.

Besni delavci so januarja opozorili, da so se pri pripravi seznama dogajale nepravilnosti, iniciativni odbor čakajočih delavcev na Slovenskih železnicah pa je pozval k odstopu delavskega direktorja Alberta Pavliča in predsednika sveta delavcev Silva Berdajsa. Ta naj bi po njihovem mnenju pomembno vplivala na oblikovanje seznama. Na Slovenskih železnicah so to odločno zanikali.

Predstavništvo na Češkem
Direktor tovornega prometa na Slovenskih železnicah Robert Vuga je v petek v Pragi podpisal dogovor o ustanovitvi predstavništva Slovenskih železnic v Pragi. Predstavništvo, ki bo vrata uradno odprlo aprila, bo vodil direktor podjetja Slovenia Trade Boris Kroupa.

Kot so pojasnili, so Slovenske železnice lani na Češko in z nje prepeljale 608 tisoč ton blaga, predvsem za potrebe jeklarske, kemične in avtomobilske industrije. Z ustanovitvijo predstavništva v Pragi Slovenske železnice širijo svojo prodajno mrežo na ključne trge in pospešujejo internacionalizacijo poslovanja. Tako bodo še letos odprli tudi predstavništvo v Bolgariji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.