Slovenija
37 ogledov

Na čelo Mobitela Janko?

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Telekom. Poslovni rezultati lani kot leta 2008 in kadrovski vrtiljak.

Predvidoma prihodnji teden bo seja nadzornega svet Telekoma Slovenije (NS TS), na kateri bodo nadzorniki obravnavali poslovne rezultate družbe. Objavili jih bodo 25. februarja. Ali bodo nadzorniki odločali tudi o kadrovski sestavi nove uprave, še ni znano.

Rezultati kot leta 2008
Tomaž Berginc, predsednik NS TS, je povedal, da podrobnosti o poslovnih rezultatih ne more razkriti, smo pa iz neuradnih, a zanesljivih virov izvedeli, da bodo na ravni leta 2008.

Tedaj je Skupina TS ustvarila za 851,7 milijona evrov poslovnih prihodkov, čisti dobiček skupine pa je dosegel 85,9 milijona evrov. Boris Ziherl iz službe za odnose z javnostmi Telekoma pravi, da zaradi pravil Ljubljanske borze lanskega poslovanja ne morejo komentirati.

Kadrovski vrtiljak
Bodoči predsednik uprave TS Ivica Kranjčevič je za direktorja Mobitela predlagal Zorana Janka, zdajšnjega finančnega direktorja Mobitela, smo izvedeli neuradno. Uroš Marolt, nekdanji Mobitelov direktor kadrovsko-pravne službe, ki se ga je po kuloarjih omenjalo kot možnega direktorja, je te govorice zavrnil: "Nisem kandidat in ne komentiram govoric."

Poznavalci razmer v TS pravijo, da se kadrovska sestava nove uprave, ki bo predvidoma imenovana do 13. marca, ko mandat nastopi Kranjčevič, menja iz tedna v teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.