Slovenija
42 ogledov

Na čelu Abanke od danes Lenič

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Z današnjim dnem Jože Lenič prevzema krmilo Abanke Vipa. Od lani, ko je tragično preminil Aleš Žajdela, je upravo vodila dvočlanska uprava pod Jerebovim vodstvom.

Nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, bivši poslanec, magister mednarodne ekonomije, univerzitetni diplomirani geograf in profesor geologije Jože Lenič danes prihaja na mesto predsednika uprave Abanke.

Vodilno mesto v banki je prevzel po pridobitvi dovoljena Banke Slovenije. Kot je znano, člana uprave ostajata Radovan Jereb (ki je od lani v dvočlanski upravi vodil banko) in Gregor Hudobivnik.

Nadzorniki so sicer najprej za novega predsednika uprave predlagali Mateja Narata, ki pa ni dobil dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje te funkcije.

Lenič prihaja na mesto prvega moža banke po tem, ko so aprila lani v prometni nesreči izgubili dotedanjega predsednika uprave Aleša Žajdelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.