Slovenija
59 ogledov

Na čelu Nigrada Hvauc

Srečko Hvauc je bil od leta 2004 do leta 2008 poslanec SDS, pred tem pa vodja že Žurnal24 main
Vodstvo. Mariborsko komunalno podjetje bo začasno vodil SDS kader.

“Moje delo ne bo enostavno. Podjetje prevzemam v solidni kondiciji, čeprav se pozna kriza na področju gradbenih dejavnosti,” pravi Srečko Hvauc, vršilec dolžnosti direktorja Nigrada, ki ga je v sredo na to mesto imenoval nadzorni svet. V torek je, kot smo poročali, odstopil dotedanji direktor Silvo Plesnik, ki tudi odhaja iz podjetja.

Boj za koncesijo
Prijavitelji. Kot najverjetnejši prijavitelj na razpis za omenjeno koncesijo se omenja Cestno podjetje Maribor, ki opravlja podobne dejavnosti in je tudi 25,14-odstotni lastnik Nigrada. Spomnimo, da je Silvo Plesnik v Nigrad prišel leta 2008 z mesta vodje oddelka za okolje, prostor in komunalo na Mestni občini Celje, ki jo vodi Bojan Šrot, slabo leto po tem, ko je svoj lastniški delež v Nigradu povečal CPM.

Prijavil se bo za direktorja
Hvauc je v sredo prevzel posle od Plesnika, imenovan je do izbire nove uprave oziroma najdlje za eno leto. “Doslej sem kot pomočnik direktorja dobro spoznal podjetje, zato mislim, da ni razlogov, da se ne bi prijavil na razpis za direktorja,” še pravi Hvauc.

Vse moči v koncesijo
Plesnik je odstopil v precej kritičnem obdobju za podjetje, saj se v začetku prihodnjega tedna izteče rok za prijavo na razpis koncesije za izvajanje lokalne gospodarske javne službe. Ker je Nigrad še delniška družba in ne podjetje v javni lasti, mu občina ne more samodejno podeliti koncesije za opravljanje komunalnih dejavnosti, ampak bodo koncesijo za obdobje 15 let podelili z javnim razpisom. “Pridobitev koncesije je za Nigrad ključnega pomena.Ker predstavlja okrog polovico prihodkov družbe, bodo vse naše moči usmerjene v uspeh na tem razpisu,” dodaja novi začasni direktor. Rok za prijavo se izteče 9. novembra. Za zdaj pa ni še nobene 
prijave.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.