Slovenija
40 ogledov

Na čelu OI Ana Žličar

04102007_zurnal24_onkoloski_institut_bostjan_tacol Žurnal24 main
Do imenovanja novega generalnega direktorja, potem ko je v sredo s tega mesta odstopil Aljoša Rojec, bo Onkološki inštitut Ljubljana vodila vodja službe za investicije na OI Ana Žličar.

Na seji, ki so jo večkrat prekinili zaradi posvetovanj, je podporo predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda dobila Ana Žličar. Po seji sveta je povedala, da se bo potrudila, da bi bile opravljene vse operativne naloge in da bodo novemu generalnemu direktorju predali čim bolj urejeno hišo. "Če me predlagajo sodelavci, ki me po 22 letih dela na OI zelo dobro poznajo, je to ne le čast, ampak tudi obveza. Zavedam se razmer na OI," je ob tem dodala Žličarjeva. Poudarila je, da ji "niti na misel ne pade, da bi delala proti interesu bolnikov, zaposlenih na OI in tudi uradne politike".

Žličarjeva, ki se je za mesto direktorja OI potegovala lani, bo na tem mestu ostala, dokler ne bodo izbrali novega direktorja institucije. Sama se za to mesto tokrat ne bo potegovala, upa pa, "da bomo imeli srečo pri izbiri novega direktorja".

Burna seja
Predsednik sveta OI Tadej Battelino je pojasnil, da so notranji člani sveta potem, ko kandidatka ministrice za zdravje Tanja Čufer ni dobila podpore zaposlenih, podali nov predlog. Po njegovem mnenju potrebujejo nekoga, "ki bi bil sprejemljiv za inštitut in bi v teh mesecih umiril razmere ter speljal ključne naloge, predvsem sistematizacijo, prevzem in še odprte finančne zadeve".

Žličarjeva, ki je bila po Battelinovih besedah za člane sveta "popolnoma novo ime", naj bi bila sposobna izpeljati vse, kar je v treh mesecih treba storiti na inštitutu. Zanjo je glasovalo sedem članov sveta. Pred njo so glasovali še o enem kandidatu, ki pa tudi ni dobil zadostne podpore.

Postavila svoje prioritete
Med svoje prednostne naloge je Žličarjeva postavila uveljavitev novega zakona o plačah v javnem sektorju in čimboljši dogovor v področnem dogovoru z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Na vprašanje o medijskih pritiskih je odgovorila, da "vsakdo, ki stopi na tako izpostavljeno mesto, mora računati tudi z mediji".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.