Slovenija
35 ogledov

Na cestah danes ni razgleda

Tzavto 01.09.10, cesta, avto, megla, foto: shutterstock Žurnal24 main
Večina države je ovita v gosto meglo, ki močno zmanjšuje vidljivost na cestah. Vozniki, ki iz osrednje Slovenije proti Štajerski, si lahko odahnejo, Dars ne bo izvajal popolne zapore avtoceste.

Po včerajšnjem prometno zelo obremenilnem dnevu danes pričakujemo precej mirnejše dogajanje na slovenskih cestah. Megla sicer marsikje zmanjšuje vidljivst, zato Prometno-informacijski center poziva voznike, naj vozijo z dodatno pazljivostjo. 

Tudi vi neuvidevni do ostalih voznikov?

Uporaba prednjih luči za meglo je dovoljena le, če je vidljivost pred avtom manjša od 50 metrov. Zadnje meglenke pa je dovoljeno uporabljati izključno, če za vami na kratki razdalji ne vozi drugo vozilo. Če se vas od zadaj dohiti vozilo, je torej potrebno zadnjo meglenko izključiti, saj njena močna svetloba zelo moti na kratki razdalji.

Kako še pravilno voziti v megli? Več TUKAJ.

Darsovci bolj učinkoviti od prvotnih napovedi

Potem ko je bila včeraj polovica štajerske avtoceste zaprta ves dan zaradi popravila poškodovanega cestišča v predoru Pletovar, kjer se je v zgodnjih urah zgodila tragična nesreča, je Dars preklical napoved, da bo avtocesta v smeri Maribora zaprta tudi danes. Čeprav so še včeraj zvečer napovedovali, da bodo dela izvajali še do 12. ure, je delavcem očitno uspelo z intenzivnim delom toliko usposobiti betonske plošče cestišče, da popolna zapora ni več potrebna. 

Včeraj je na vzporednih poteh med Celjem in Slovenskimi Konicami zaradi zapore AC vladal pravi prometni infarkt.

Krajše zapore v Ljubljani

Bodo pa danes izvajali dela na severni ljubljanski obvoznici, kjer bodo predvidene večkratne kratkotrajne, do 20 minutne popolne zapore med priključkoma Lj. - Savlje in industrijsko cona Šiška.

Po sonce iz kotlin ali malce višje

Megla bo ponekod po državi danes vztrajala ves dan. Zato pa je že obisk bližnjega hriba dovolj, da se boste kopali v soncu, saj je v višinah jasno. Popoldan se bo sicer od zahoda pričelo oblačiti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.