Slovenija
14 ogledov

Na cestah gosto, na meji se čaka

gneča hrvaška Pixells
Med Vrhniko in cestninsko postajo Log je zaradi prometne nesreče v smeri Ljubljane avtocesta zaprta. Nastal je zastoj, zato na prometno-informacijskem centru priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste. Zastoj je zaradi prometne nesreče sicer nastal tudi v smeri proti Kopru.

Promet pa je oviran tudi zaradi povečanega števila tovornih vozil na pomurski avtocesti v Pincah proti Mariboru.

Na mejnih prehodih večinoma ni težav. Le na Obrežju je za avtobuse pri vstopu v Slovenijo čakalna doba 30 minut, za osebna vozila pri izstopu 45 minut ter pri vstopu 1 uro in 20 minut.

Danes in v nedeljo ter v času prvomajskih praznikov sicer čez dan velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

O gnečah na cesti in zastojih obveščali že dopoldan.

Na pot le pripravljeni in s hladnimi živci

Na prometnem koledarju sta današnji in jutrišnji dan navedena kot prometno zelo obremenjena, saj se danes dopoldan pričakuje zelo visoka gostota prometa iz urbanih središč proti turističnim krajem, zelo gost promet pa se bo nadaljeval tudi popoldan in jutri ves dan.

Na pot se tako odpravite pravočasno, na morebitno čakanje na cestah pa se pripravite z dovoljšno količino hrane in pijače.

Z včerajšnjim dnem so policisti zaostrili svojo stavkovno dejavnost, s katero želijo z vlado doseči dogovor glede varčevanja v svojih vrstah. Tako bodo policisti, ki so člani Policijskega sindikata Slovenije, na meji lahko izvajali podrobnejši pregled potnikov, kar bo dodatno upočasnilo pretok vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.