Slovenija
25 ogledov

Na cestah prvi zastoji

Zastoji na primorski avtocesti. Bralka Žurnala24
Zastoji nastajajo na primorski avtocesti, kolona proti Ljubljani je dolga več kot šest kilometrov.

Zaradi konca delovnega tedna in turistične sezone na cestah beležijo povečan promet. Do zastojev že prihaja na primorski avtocesti, kjer se je po podatkih Prometno-informacijskega centra zgodilo več nesreč.

Promet oviran proti Ljubljani

Na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani zaradi več prometnih nesreč nastajajo večkilometrski zastoji. Najdaljši je med Razdrtim in Postojno, kjer je kolona dolga okoli deset kilometrov. Med Vrhniko in cestninsko postajo Log pa je kolona dolga okoli šest kilometrov, so povedali na Prometno-informacijskem centru za.

Pred Postojno je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas, nastal je desetkilometrski zastoj, med Vrhniko in cestninsko postajo Log se je nesreča zgodila dva kilometra pred cestninsko postajo. Tam se vije šest kilometrska kolona.

Zaradi prometne nesreče je promet oviran tudi med Uncem in Logatcem. Med Postojno in Ravbarkomando pa je zaradi okvare kombija zaprt počasni pas.

Na prometno-informacijskem centru voznikom priporočajo obvoz po regionalnih cestah med Razdrtim in Postojno, med Senožečami in Postojno ter med Logom in Brezovico.

Še gostejši promet se obeta v soboto, ko so možni tudi zastoji.

Na mejah ni zastojev, jutri večja gneča

Po podatkih Prometno-informacijskega centra na mejnih prehodih zaenkrat ne beležijo zastojev. V soboto pa se posebej gost promet obeta na podravski avtocesti v smeri mejnega prehoda Gruškovje in na primorski avtocesti proti slovenski obali. Zaradi vračanja turistov proti domu bodo ceste obremenjene tudi v nasprotni cesti.

Upoštevajte navodila

Policija zato voznike poziva k strpnosti in upoštevanju cestno-prometnih predpisov, navodil policistov ter vzdrževalcev cest. Vsi, ki se odpravljajo na pot, naj poskrbijo, da imajo pri sebi dovolj osvežilnih pijač, načrtujejo naj redne postanke in odmore na poti ter spremljajo prometna obvestila.

Od doma naj se odpravijo pravočasno, če potujejo v tujino, pa naj pot morebiti načrtujejo preko manj obremenjenih mejnih prehodov, še svetuje policija.

Znajdite se!

Ker se tujci v večini držijo velikih mejnih prehodov in avtocest na prometno-informacijskem centru domačim voznikom predlagajo uporabo obvozov. Za pot v hrvaško Istro kot alternativni obvoz predlagajo cesto, ki vodi od Črnega Kala proti Sočergi. Voznikom na Štajerskem pa priporočajo, naj namesto mejnega prehoda Gruškovje uporabijo cesto iz Slovenske Bistrice do mejnega prehoda Dobovec, kjer zapustijo Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.