Slovenija
51 ogledov

Na cestah še vedno kaos, zastoj dolg 42 kilomerov

Kolona Karavnke Promet.si
Na našem Prometno informacijskem centru in v Hrvaškem avtoklubu poročajo o daljših zastojih, nesrečah in gostem prometu.

Nekaj pred 18.00 je bil zastoj med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci dolg že okoli pet kilometrov. Zastoj se vije naprej po glavni cesti mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer je dodatno čakalna doba pri izstopu iz države približno 45 minut. "Pot od Šentilja do mejnega prehoda Gruškovje se lahko podaljša tudi za dve uri," opozarjajo na PIC-u.

Daljši zastoj je po njihovih podatkih tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji tri kilometre in proti Sloveniji 12 kilometrov, kjer občasno zapirajo predor. Daljši zastoj je še na cesti Koper - Šmarje - Dragonja. "Gost promet z zastoji je na cesti Šmarje - Koper ter Lucija - Sečovlje. Čakalne dobe na mejnih prehodih pa so za osebna vozila na Dragonji pri izstopu 2 uri, na Sečovljah pri izstopu 1 uro, na Sočergi pri izstopu 15 minut pri izstopu, na Gruškovju 1 uro pri izstopu in 30 min pri vstopu, na Zavrču pa 30 min pri izstopu." sporočajo.

Na regionalni cesti Ptuj - Lenart je pri naselju Placar popolna zapora zaradi prometne nesreče. 

Na Hrvaškem še vedno močna burja 

Na Hrvaškem burja povzroča težave, na avtocesti Zagreb - Split je med predorom Sveti Rok in Posedarjem promet odprt samo za osebna vozila. Nastal je 42-kilometrski zastoj v smeri Splita. 
 

Zaradi prometne nesreče na avtocesti A1 pri križišču Ogulin proti Splitu pa je promet še dodatno zgoščen, sporočajo s Hrvaškega avtokluba, kjer še vedno pozivajo turiste, naj v nenujnih primerih prestavijo potovanje.

Promet po jadranski magistrali DC8 med Senjem in Sveto Marijo Magdaleno je dovoljen le za osebna vozila. 

Zaradi silovite burje še vedno ne vozijo trajekti na relacijah:

  • Prizna - Žigljen
  • Novalja - Rab - Rijeka 
  • Makarska - Sumartin
  • Katamaranska povezava Jelsa - Bol - Split deluje le na liniji Stari Grad - Bol – Split
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.