Slovenija
13 ogledov

Na cestah spet gneča zaradi del

Dars prižge po nekaj deset svetilk naenkrat, električarji pa nato pregledujejo. Žurnal24 main
Dela na cestah. Danes zastoji na ljubljanski vzhodni obvoznici, štajerski avtocesti, obnovo cest so začeli na več lokacijah po državi. Dars voznike prosi za strpnost in razumevanje.

Nemalo voznikov je danes za pot do službe potrebovalo več časa, saj so na več delih države začeli obnovitvena dela.
Kot so sporočili s Prometno-informacijskega centra, so bili zjutraj zastoji na ljubljanski vzhodni obvoznici proti Zadobrovi iz smeri ljubljanske južne obvoznice od Rudnika ter iz smeri dolenjske avtoceste od predora Debeli hrib (občasno zapirajo predor Golovec zaradi varnosti); zaprta sta izvoz Ljubljana vzhod (na Zaloško cesto) in prehitevalni pas pred priključkom Ljubljana vzhod v smeri Zadobrove, zaradi obnovitvenih del pa sta med Krtino in Domžalami v smeri Ljubljane zaprta prehitevalni pas in izvoz Domžale. Med drugim so danes z deli začeli še na cesti Zgornji Dolič–Velenje (Huda luknja), Šentjur–Mestinje (Šentjur) in Karteljevo–Bučna vas. Cesta čez prelaz Vršič pa je zaradi poškodovanega cestišča prevozna samo za osebna vozila.

 

Zapore bodo (po dolžini) kratke

Dars je sporočil, da so na štajerski avtocesti danes začeli obnavljati asfalt. "Za odsek Krtina–Domžale je predvideni čas za izvedbo obnove šest dni. Zapore v času del bodo po dolžini razmeroma kratke. Promet bo potekal po enem prometnem pasu, v prvi fazi bosta tri dni zaprta vozni in odstavni pas ter izvoz na priključku Domžale, zadnje tri dni pa bo zaprt prehitevalni pas. Zadnja lokacija obnove bo na vzhodni ljubljanski obvoznici na odseku Zaloška–Litijska. Zapore v času del bodo prav tako kratkotrajne. Promet bo v času zapore potekal po enem prometnem pasu. V prvi fazi bosta tri dni zaprta vozni in odstavni pas ter izvoz priključka Zalog. Zadnje tri dni pa bo zaprt prehitevalni pas," so zapisali.

Policisti iz Dravograda pa opozarjajo voznike še na popolno zaporo ceste, ki bo jutri med 8. in 16. uro skozi trg v Dravogradu zaradi asfaltiranja. "Obvoz za osebna vozila je urejen, voznike naprošamo, da vozijo strpno in upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo," so dejali na Policijski upravi Celje.

Komentarjev 2
  • Nogo Bozo 09:36 02.november 2011.

    Še sreča, da bo kmalu zima in bodo moral nehat s flikanjem...So se pa zgodaj spomnili, pa tkooo lepa jesen je bila..:)

  • 1111 09:16 02.november 2011.

    ...dars voznike prosi za strpnost in razumevanje...Klinc jih gleda...naj vrnejo pol vinjete, pa itak al so to ceste po katerih vozimo???? Če bi bilo kaj pravice, bi nam še oni morali plačat, za uničevanja osebnega vozila....banda pokvarjena...upam, da ...prikaži več bodo čez par mesecev si ratali duhovi brez povratka...