Slovenija
15 ogledov

Na cestah več policistov

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Danes je god sv. Martina, martinovo pa je v vseh vinorodnih okoljih pomemben praznik, saj se po starih šegah takrat mošt s krstom spremeni v vino.

Tudi danes bodo po vsej Sloveniji potekala martinovanja, največje javno martinovanje, že 29. po vrsti, pa so že v petek pripravili v Mariboru.

Prireditev ob martinovem pomeni simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu in je namenjena predstavitvi vinogradnikov, vinarjev ter njihovega mošta in mladih vin, pridelovalcem domačih štajerskih jedi in ohranjanju starih navad najlepšega jesenskega dogodka, ko se mošt spremeni v vino.

Ne le na vinorodnih območjih, tudi drugod po Sloveniji pa različna društva in predvsem gostinci god sv. Martina obeležujejo z organizacijo različnih družabnih, etnoloških in tudi športnih prireditev. Prireditve po krščanski tradiciji spremlja krst mladega vina, prav tako ne manjka najznačilnejše kulinarične ponudbe, kot so pečena gos ali raca, nadevana s kostanji ali jabolki, in priloženimi mlinci ter rdečim zeljem.

Številni alkotesti

Policisti bodo tudi danes povečali število odrejenih poizkusov alkoholiziranosti pri voznikih, ki bodo prekršili cestnoprometne predpise, poostreno pa bodo nadzirali tudi spoštovanje zakona o omejevanju porabe alkohola.

Komentarjev 1
  • privat 09:47 11.november 2012.

    edino kar vedo delati je nadlegovati male ljudi v prometu...Naj raje raziskujejo gospodarski kriminal,ki se širi kot plevel!