Slovenija
86 ogledov

"Na cesti kot tempirana bomba"

Mario Urh Nada Černič Cvetonovski
Stari znanec policije Mario Urh je zaradi predrzne vožnje dobil deset mesecev zapora.

Mario Urh je dobil deset mesecev zaporne kazni in prepoved opravljanja vozniškega izpita dve leti, potem ko je avgusta lani z izposojenim avtomobilom vozil od Cerkelj proti Drnovemu, izgubil nadzor nad vozilom in bočno drsel po nasprotnem voznem pasu, nato pa se prevrnil; ob tem je bil močno vinjen, saj je imel več kot dva grama alkohola na kilogram krvi, bil je pod vplivom morfina in brez vozniškega dovoljenja. V avtu je imel sopotnika Alojza Kristanca, ki je bil le lažje ranjen.

Zanj ni bila huda kršitev

"Nisem vedel, da je to tako huda kršitev," je bil ob predlagani kazni desetih mesecev zapora, če krivdo prizna, presenečen Urh. "Vi ste na cesti kot tempirana bomba, ki se lahko vsak čas aktivira in povzroči smrt," pa je bil odločen tožilec Bogdan Matjašič, ki bi za Urha, če krivde ne bi priznal, prisodil pol leta zapora več.

Nezaposleni 29-letni Urh, ki ima dva majhna otroka, je stari znanec policije. Samo na cesti so ga policisti v dveh letih ustavili šestkrat in odkrili, da je vozil brez vozniškega izpita, imel neregistriran avto in nameščene tuje tablice, ni bil pripet z varnostnim pasom in podobno. Izrekli so mu tudi globe, ki jih ni plačal. Obdolženi ne spoštuje nobenih norm, na vesti ima tudi druge kršitve, obsojen je bil zaradi velikih in malih tatvin ter povzročitve lahkih telesnih poškodb, trenutno pa v priporu čaka na sojenje v zvezi s tatvinami.

Komentarjev 6
  • privat 18:34 16.maj 2013.

    vidiš nekaj malo drugače kakor druge ovce...zakaj pa nebi dali temu fantu priložnost da povečuje svoje možnosti z svojim talentom?? Zakaj? Ker današnje ovce mislijo da je vse v kaznovanju!! To nekaj kot v starem veku ,ko so ti sodili ...prikaži več samo po izgledu..(čokati nos =kriminalec)...in še danes se to dogaja!

  • mph 13:22 13.maj 2013.

    Ampak potem bo prišel spet ven in spet bodo nedolžne žrtve. In vse zato, ker imamo blesave zakone. Samo v takih primerih podpiram šeriatsko ali pa biblično, naj mu odsekajo eno roko, drugič, pa drugo in tako naprej. Me zanima, ...prikaži več če tudi potem "ne bo vedel". Takšen smrad zasluži samo to, ker prihodnjič bo morda imel s sabo v avtu svoje mala otroka ali pa bo mu nasproti pripeljala kakšna družina in bo vsega konec. Zakoni enostavno niso prilagojeni časom in pika.

  • Primož Kepic 11:44 13.maj 2013.

    ja bog mu daj pametampak treba je slišati še drugo plat saj veste medalja ima dve plati