Slovenija
21 ogledov

Na cesto gre 80 delavcev

Gradnja Shutterstock
Stečaj. Družba Nizke gradnje Ptuj ni dočakala odgovora potencialnega vlagatelja.

Direktor Nizkih gradenj Ptuj Mitja Omulec bo v ponedeljek najverjetneje vložil predlog za stečaj podjetja. Danes namreč ni dočakal odgovora zainteresiranega vlagatelja, ki bi bil pripravljen dokapitalizirati podjetje in tako rešiti njegovo usodo. Brez dela bo ostalo 80 ljudi.

Delavci razplet pričakovali

Delavci, ki sicer zaradi neizplačila zadnjih plač že nekaj časa stavkajo, so tak razplet sicer pričakovali.

"Stečaj vsekakor ni dobra novica, a to pomeni vsaj, da se bomo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje," pravi prvi sindikalist v podjetju Marjan Zebec. Ta kljub temu ostaja optimističen, saj naj bi nekaj možnosti za nove zaposlitve že obstajalo.

"Tudi name so se delodajalci že obračali z vprašanji," pravi Zebec, ki je sicer skupaj s sodelavci v zadnjem tednu prejel majsko in junijsko zaostalo plačo, a brez prispevkov. Podjetje jim dolguje še julijsko plačo in letošnji regres.

Na vidiku so (bili) novi projekti

Podjetje Nizke gradnje Ptuj je v težave zašlo zaradi stečaja Cestnega podjetja Maribor (CPM), ki je ptujskemu podjetju, v katerem je hkrati tudi večinski lastnik, ostalo dolžno okoli 1,5 milijona evrov. Podjetju pa ni uspelo najti ustreznega dogovora z Mestno občino Ptuj o nadaljevanju projekta ptujske podtalnice.

"Ironija je še večja, ker je bila za projekt urejanja vodnih virov v Slovenski Bistrici, za katerega je bilo podjetje izbrano že lani, sofinancerska pogodba po mojih neuradnih informacijah podpisana v četrtek. Štiri milijone evrov vredni evropsko sofinancirani posel bi tako lahko začeli takoj," je dejal Mitja Omulec, ki sicer skeptičen upa, da bi se do ponedeljka morda lahko še kaj spremenilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.