Slovenija
27 ogledov

Na cesto le z jeklenimi živci

planica gledalci množica Žurnal24 main
Promet proti Gorenjski je zgoščen. V času smučarskih skokov v Planici velja poseben prometni režim. Organizatorji pričakujejo 20 tisoč ljudi.

V času Svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici se na tem območju  pričakuje povečan promet, prav tako na gorenjski avtocesti v smeri Jesenic ter na cesti Jesenice - Rateče. V času prireditve je pričakovati tudi oviran promet s polovično zaporo ceste od Rateč do bivšega mejnega prehoda Rateče in Korensko sedlo ter visoko gostoto prometa v okolici. Zaradi posebnega prometnega režima voznikom svetujemo, da se pred potjo seznanijo z navodili organizatorja, možnimi lokacijami parkirnih mest oziroma omejitvami vožnje.

Promet bo sicer povečan vse od Ljubljane proti Jesenicam, Kranjski Gori ter na območje Rateč in Planice, najbolj na odseku od avtocestnega priključka Hrušica do Rateč, na cestah: R1-201, R1-202, RT-902, relacijah Jesenice - Kranjska Gora - Rateče - Planica in Korensko sedlo - Podkoren - Rateče – Planica, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Večjo gostoto prometa je pričakovati tudi nedeljo zjutraj ter danes in v nedeljo pozno popoldne. Priporočamo, da načrtujete svojo pot ter se na prireditev odpravite pravočasno.

Kako do Planice iz smeri Ljubljane?

Peljite se po avtocesti mimo Kranja - A2 [E61], nadaljujte po avtocesti mimo Radovljice in Lesc,
po A2 [E61] se peljite mimo Jesenic. Pri Hrušici zapustite avtocesto na izvozu za Kranjsko Goro,
zavijte levo na cesto R201 in se peljite mimo Kranjske Gore, nadaljujte po R202 skozi Podkoren do Rateč, v Ratečah zavijte levo na regionalno cesto R901 proti Planici.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:32 23.marec 2013.

    Pa tole je najmanj 100.000 ljudi , saj je SDS štela , pol bo že držalo. No jaz mislim da jih je bilo več kot 20.000 in manj kot 30.000 . Spet Ratečani kradejo na kartah !

  • Oxxo 08:36 23.marec 2013.

    VLAK koliko oseb pa sprejme en daljši vlak? 800-1000? To je zanemarljiva številka na oceno 20.0000 obiskovalcev. Gneča bo v vsakem primeru :-)