Slovenija
46 ogledov

Na cesto pojdite oboroženi s potrpljenjem

Gneča na mejnem prehodu Suzana Kos
Čeprav je pred nami eden od prometno najbolj obremenjenih koncev tedna, so na Darsu želeli jutri in v nedeljo obnavljati ljubljansko obvoznico. Povečan promet mogoče pričakovati na vseh slovenskih cestah. V avto z dodatno opremo!

Ta konec tedna se na dopust odpravljajo tudi sosedje iz Italije, zato lahko pričakujemo povečan promet predvsem na obalnem območju. Kot za žurnal24.si pojasnjuje Bernarda Kržičnik iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste (Pic), bo gneča predvsem na cestah iz smeri Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Ker se obeta tretji vročinski val, bo marsikdo enodnevno ohladitev iskal tudi na slovenski Obali. Slovenski avtocestni križ bo tako polno obremenjen.

Poiščite manjše mejne prehode

Zaradi tega bo povečan promet tudi na mejnih prehodih, še posebno v Dragonji, Sečovljah, na Obrežju in Gruškovju. Kržičnikova zato svetuje uporabo manjših mejnih prehodov, kot je na Sočerga.

Kolone so mogoče tudi na avtocestah, še posebno, če bodo nastale prometne nesreče. Takrat uporabite avtomobilsko karto in poskusite nadaljevati pot po manjših lokalnih cestah. "Vedno pa lahko pokličete tudi Pic, na voljo smo 24 ur na dan," pojasnjuje Kržičnikova. Prometne informacije spremljajte tudi prek radijskih sprejemnikov, saj je telefon Pica iz izkušenj preteklih let ta konec tedna polno obremenjen. "Vedno pa poskušamo pomagati vsem, saj smo za to tukaj," dodaja.

Premišljeno na pot

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah, s seboj vzemite avtomobilsko karto in dovolj tekočine oziroma vode, svetuje Kržičnikova. Prav tako ne pozabite na dobro mero potrpljenja in na dejstvo, da se lahko pot, če vozite prehitro, objestno, neprevidno ali nepotrpežljivo, čisto prehitro konča.

Komentarjev 4
  • Ecaf Koob 18:53 02.avgust 2013.

    DARS je mafija iz Murgel ki nas hebe v glavo z svojimi abotnimi deli. Parlametn ali ministrstvo bi že zdavnaj moralo z zakonom prepovedati dela v sezoni pa tega ne naredijo. Posherjem se na te bandhite.

  • Martin McDowell 17:55 02.avgust 2013.

    No, vsaj premislili so si. Bolje pono, kot da se sploh ne bi. Bi se mi pa tudi smilili delaci, ki bi morali delati v tej vročini. Če bi že morali opravit ta ali druga cestna dela bi bilo verjetno ...prikaži več kar za vse bolje, da bi jih opravili ponoči - manj prometa in bolj človeške temperature.

  • Igor Kirn 14:14 02.avgust 2013.

    A niso tile Darsovci obljubljali, da ne bodo delali na AC v času turistične sezone??? Tako pa se vozim po Sloveniji in vsakih 10km vozim 80km/h in gledam ene tipe, ki v dopoldanskem času neki gledajo ograje, špricajo travo, rišejo ...prikaži več črte,.... Prehitevalni pasovi so zaprti itd..... Toliko o resnosti in vzoru iz sosednjih držav, kjer se to dela hitro in ponoči, ko ni prometa. Skratka iz nas se delajo norca, podražitev vinjet pa bo samo za simboličih 10-15%???? WTF