Slovenija
19706 ogledov

Na dan prišla gnusna laž ministra Podgorška

Jože Podgoršek Profimedia
"Minister nikoli ni izrazil želje ali namere, da bi stroške bivanja poravnal osebno, to je storil šele štiri mesece kasneje po izbruhu medijske afere in potem, ko je od hotela zahteval, da že plačani račun stornirajo," pravijo v KŽK.

Na portalu Necenzurirano so prejšnji teden razkrili, da je kmetijski minister Jože Podgoršek, ki kandidira na listi NSi, januarja s soprogo dopustoval v hotelu Bohinj, pri čemer ob odhodu ni poravnal računa v višini 800 evrov. Lastnik hotela je Damian Merlak, s katerim je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano že več kot dve leti v sodnem sporu zaradi najetih kmetijskih zemljišč v lasti države. V istem času je po poročanju portala Podgoršek osebno posredoval v zadevi in skušal doseči dogovor v Merlakovo korist. Minister naj bi od direktorice Sklada kmetijskih zemljišč Slovenije Irene Majcen zahteval, naj se poravna s KŽK, kot pravi sama, je bila razrešena, ker ni poslušala ministra.

Podgoršek je v izjavi za medije po izbruhu afere dejal, da so se v hotelu dogovorili, da mu račun pošljejo po pošti, ker se jima je z ženo mudilo, a da ga ni prejel, dokler jih aprila ni pozval, naj mu ga pošljejo. Da nastanitve nista plačala, naj bi z ženo ugotovila šele 7. aprila, na dan, ko so ju o tem spraševali novinarji.

Jože Podgoršek Slovenija Minister šele, ko so ga poklicali novinarji, ugotovil, da ni plačal

A KŽK zdaj ministra postavlja na laž, saj priznavajo, da so račun poravnali sami. Kot pravijo, Podgoršek ne govori resnice, od hotela pa naj bi nato celo zahteval, da račun, ki ga je že poravnal KŽK, stornirajo, poroča Necenzurirano. To bi pomenilo, da je minister prejel neupravičeno korist in ravnal v nasprotju s protikorupcijsko zakonodajo.

Vezni člen med Merlakom in Podgorškom, ki je urejal dopustovanje, naj bi bil David Poštrak iz Slovenskih goric, danes so to potrdili tudi v KŽK.

"Minister Podgoršek je Davidu Poštraku dal vedeti, da si želi preživeti vikend v omenjenem hotelu, in Poštrak mu je uredil rezervacijo. Minister nikoli ni izrazil želje ali namere, da bi stroške bivanja poravnal osebno, to je storil šele štiri mesece kasneje po izbruhu medijske afere in potem, ko je od hotela zahteval, da že plačani račun stornirajo," so za Necenzurirano pojasnili v KŽK in dodali, da so račun plačali tudi zato, ker so bili v odnosu do ministra v povsem podrejenem položaju. V zameno pa niso dobili ali zahtevali njegovih uslug ali privilegijev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 36
  • hubertfast 06:37 20.april 2022.

    Kdo me bo danes izsiljeval, da mi plača počitnice?

  • ivo5 23:16 19.april 2022.

    Zato teh mladi managerjev - japijev ne trpim. Samo, kako preko trupel, do položajev in lagodno živet...v tem cvetroberu se skriva veliko trenutnih lakomnežev, žal.

  • robi2107 20:13 19.april 2022.

    Pozabil plačati my ass. Če je mislil, da bo s takšno nebulozo prišel skozi, je še bolj butast, kot izgleda. Ravno pravi za ministra v aktualni vladajoči tolpi primitivcev, lažnivcev in pokvarjencev. Hvala q**** jim bo čez par dni odzvonilo. ...prikaži več Naj se kar pripravijo. Kar se mene tiče, bi to nesnago pospravil enkrat za veke vekov.