Slovenija
20 ogledov

Na dan stavke varstvo v vrtcih le za nujne primere

vrtec Najdihojca, Enota Biba, odprtje novih prostorov Nik Rovan
Starši bodo lahko tudi na dan stavke v nujnih primerih pripeljali svojega otroka v varstvo v vrtec, so danes sklenili na Sindikalni konferenci predšolske vzgoje Sviza.

Vzgojiteljice se bodo lahko s starši, ki 18. aprila ne bodo imeli druge možnosti za varstvo svojega otroka, jutri in v ponedeljek dogovorile za varstvo otroka v vrtcu. "Tiste najbolj kritične primere bodo tudi 18. aprila, ko bo stavka, sprejeli v vrtcu in jim zagotovili varnost. To je dokončen in natančen dogovor," je danes povedal glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj.

Zagotavlja, da v vrtcih natančno vedo, kdo je "nujni primer". "Za te bo zagotovljeno varstvo, medtem ko pedagoški procesi ne bodo tekli," je pojasnil. "Sicer pa bodo vrtci zaprti," pravi.

Predsednica sindikalne konference Marjana Kolar pravi, da otrokom nikakor ne bodo pokazali vrat. "Čutimo namreč, da so starši na naši strani in nas podpirajo. Gre za kakovost dela v vrtcih. Če bo več otrok v skupini, bo kakovost manjša. Prepričani smo, da nas bodo starši razumeli in nas podprli," je povedala.

Sviz bo sicer stavkal, ker nasprotuje ukrepom, ki jih vlada vpeljuje na področju predšolske vzgoje: tako povečanju števila otrok v oddelkih, nižanju hkratne prisotnosti strokovnih delavcev v oddelku kot tudi dvigu normativov za kuharice, tehnično, administrativno in računovodsko osebje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.