Slovenija
17 ogledov

Na Darsu bodo znižali plače

Žurnal24 main
Na Darsu so povedali, da so prodali že 2,3 milijona šestmesečnih vinjet. Stroškov predora Šentvid ne poznajo, ker končni obračuni še niso na voljo. Obetajo si znižanje plač.

Dars je do zdaj prodal 2,3 milijona šestmesečnih vinjet za leto 2008. Prihodek iz cestnin pa bo v letošnjem letu dosegel 200 milijonov evrov. V letu 2009 bi ob nespremenjenem vinjetnem režimu prodali 2,5 milijona letnih in polletnih vinjet, ocenjujejo na Darsu. Obveznosti iz naslova servisiranja dolga v prihodnjem letu pa znašajo 185 milijonov evrov, a bo Darsu kljub temu za plačilo koncesije zmanjkalo 16 milijonov evrov.

Znižanje plač vsaj 10-odstotno

"V letu 2009 je predvidena gradnja avtocest in obnova v višini 500 milijonov evrov," je povedal predsednik uprave Darsa Tomislav Nemec. Kolikšno bo znižanje plač, Nemec ni znal povedati, bo pa vsaj 10-odstotno, saj bi bilo vse, kar je manj kot to, nesmiselno, pravi Nemec. Predsednik nadzornega sveta Franci Slak pa je povedal, da je nadzorni svet predlagal 20-odstotno znižanje. Je pa opozoril, naj se naloži pregled plač, da uprava ne bi imela nižje plače kot izvršni direktorji.

Ne vedo, koliko je stal Šentvid

Spregovorili so tudi o predoru Šentvid. Boštjan Rigler (Dars) ni znal povedati, koliko je skupno stal predor Šentvid, saj končni obračuni še niso na voljo. Za Rebernice je potrdil, da je Vidoni na Dars naslovil za 14 milijonov evrov dodatnih zahtevkov. Dars zahtevke še preučuje.

Na vprašanje, ali namerava odstopiti, je Nemec odgovoril, da ob vsem narejenem nimajo razloga, da bi odstopali. "Uprava verjame in zaupa v svoje delo," je še povedal Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.