Slovenija
7 ogledov

Na Darsu po hitrem postopku do novega nadzornega sveta

Mateja Duhovnik ostaja na čelu Darsa. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Skupščina Darsa danes zamenjala nadzorni svet družbe.

Skupščina Darsa je na današnji seji skladno s četrtkovim soglasjem vlade imenovala nov nadzorni svet. V njem so Robert Čehovin, Dušan Hočevar, Ivan Križnik in Silva Savšek, štiriletni mandat pa začenjajo z današnjim dnem.

O razrešnici na prihodnji seji

O razrešnici upravi in nadzornikom skupščina danes ni odločala, temveč bo to storila na prihodnji seji. Kot ježe nakazal minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač ni zelo verjetno, da bi razrešnico podelili.

Minister Černač z vodenjem Darsa ni zadovoljen, saj da bi se ga dalo voditi bolj gospodarno in bolj učinkovito. Ministra je med drugim močno ujezilo dogajanje glede cestninskih postaj, zaradi česar je upravo Darsa poklical na odgovornost, kasneje pa še slabih 20 tisoč evrov vredna Darsova pogodba s podjetjem Triniti PR za komuniciranje v okviru projekta odstranitve cestninskih postaj, ki sicer (še) ni bila realizirana.

Kmalu na vrsti tudi uprava

Pričakovati je, da bo nov nadzorni svet zapečatil usodo uprave Darsa, ki ji predseduje Mateja Duhovnik, v njej pa sta še Gordana Bošković in delavski direktor Alojz Ratajc.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.