Slovenija
22 ogledov

Na Delu Revije brez plač, konec revij

Revija EVA Daša Purgaj
Kolektiv Dela Revij je svojo največjo upnico NKBM pozval, naj v 48 urah skliče sestanek in predstavi rešitve – sicer sledi žalosten konec.

Izdajam Dela Revij se čas izteka, je v javnem pismu predsedniku uprave Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) Matjažu Kovačiču zapisal kolektiv družbe. Pozivajo ga, naj njegova banka kot največja upnica Dela Revij v dveh dneh skliče sestanek in predstavi konkretne rešitve za nevzdržne razmere.

"Pošta naših revij noče več dostavljati naročnikom, tiskarna trdi, da ne more več kupiti tiskarskega papirja, zaposleni in zunanji sodelavci so v agoniji in tako ni mogoče več delati," pišejo v pismu s podpisano predsednico sveta delavcev Dela Revije Jelko Sežun.
Čez teden ali dva njihove revije zagotovo ne bodo več izhajale, pravijo. K temu je treba dodati, da redno zaposleni in honorarni sodelavci že več mesecev delajo brezplačno, saj njihovi honorarji in socialni prispevki niso poravnani.

še ena zahteva kolektiva Dela Revij se nanaša na ukrepanje zoper njihovega direktorja in lastnika: "Pozivamo vas, da direktorju in lastniku Dela Revij Mateju Raščanu takoj odvzamete pravico do upravljanja podjetja in ga kot direktorja nadomestite s sposobnim človekom oziroma uvedete dvotirno upravljanje podjetja do trenutka, ko boste blagovne znamke dali v najem oziroma uresničili katero od drugih možnih rešitev," piše Sežunova.

Kot v pismu Kovačiču še poudarja Sežunova, z izpolnitvijo zahtev ne bi rešili le revij in novinarjev, temveč bi poskrbeli tudi za to, da se bankam, vključno z NKBM, vrne vsaj del denarja, s katerim so v preteklosti na račun zastavljenih izdaj in nepremičnin Dela Revij kreditirali Raščana.

Komentarjev 8
  • allstarr111 14:15 19.julij 2011.

    Ja nekatere malo boli ker bodo oni in njihove hčerke izgubile fensi službice. Men je jasno kaj pomeni če ni denarja za plače, pač zadeva se ne prodaja in zato ni za plače. Če pa oni mislijo da so nekako ...prikaži večko ljudem nujno potrebni, kar sklepam po njihovem obnašanju in grožnjah da revije ne bo več, pol so se ušteli.

  • mb 06:38 19.julij 2011.

    Slovenija ni tako velika, da bi lahko financirala toliko družbenih dejavnosti in v takem obseguNekaj 10 000 proizvodnih delavcev enostavno ne more financirati nekaj 100 000 mešalcev in prodajalcev megle + vso državno upravotoliko radijskih postaj, tv kanalov ...prikaži več in revij na tako malem prostoru v tako obubožani državi ni nikjer na svetu ( mogoče Grčija.... )

  • VERITA 22:51 18.julij 2011.

    Slovenija je premajhna za toliko vrst revij, ki podvajajo vsebine. Bo pač potrebno tudi na tem področju zategniti pas. Ljudje pa itak nimajo več denarja za nakup brezveznih revij.