Slovenija
16 ogledov

Na derbiju za 7.500 evrov škode

Olimpija-maribor navijači gasilci bakla petarda Saša Despot
Množična uporaba pirotehnike, 120 poškodovanih stolov, od tega 43 stolov poškodovanih na tribuni domačih, 77 stolov pa na tribuni gostujočih navijačev, kupi smeti in štiri pridržane osebe so posledice včerajšnje nogometne tekme med Olimpijo in Mariborom. Materialna škoda je ocenjena na okoli 7.500 evrov.

Na včerajšnji nogometni tekmi med NK Olimpija in NK Maribor je bilo poškodovanih 120 stolov. Od tega je bilo 43 stolov poškodovanih na tribuni domačih, 77 stolov pa na tribuni gostujočih navijačev. Škodo v Javnem zavodu Šport Ljubljana ocenjujejo na okoli 7.500 evrov.

Kot so še pojasnili za škodo, ki nastane na prireditvi, v celoti odgovarja organizator.

"V Javnem zavodu Šport Ljubljana tovrstne dogodke obsojamo in obžalujemo. Takšno vedenje meče slabo luč na športne dogodke in včasih celo pomeni manjši obisk tekem, saj se nekateri iz varnostnih razlogov odločijo, da bodo tekmo pogledali doma," so še komentirali včerajšnji dogodek.

Pridržali le štiri

Sicer pa so včeraj v Stožicah policisti zaznali in obravnavali posamezne kršitve javnega reda in miru. Tako so na kraju dogodka ukrepali zoper 16 kršiteljev javnega reda in miru, od tega je bila pri šestih kršiteljih ugotovljena uporaba pirotehnike, ki so jo policisti tudi zasegli. Štiri osebe so pridržali, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti zbiranja obvestil in identifikacije kršiteljev še niso končali, zoper vse še ugotovljene kršitve bodo uvedeni ustrezni postopki. Prav tako policisti zbirajo obvestila za ugotavljanje odgovornosti glede izvajanja posameznih ukrepov varovanja s strani organizatorja.

Posledice derbija pa so bile vidne tudi na stadionu, kjer so morali posredovati tudi gasilci, in okoli njega.

Predlog zakona: policist lahko odredi prepoved udeležbe na tekmah

Poslanci Pozitivne Slovenije pa so danes na novinarski konferenci predstavili predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o policiji, katere namen je uvajanje novih pooblastil policistom za zagotavljanje varnosti in reda na športnih prireditvah.

Med drugim bi tako policisti gledalcem, ki so bili zaloteni pri storitvi prekrška zoper javni red in mir z znaki nasilja, lahko odredili prepoved udeležbe na vseh ali določenih športnih prireditvah za obdobje od šestih mesecev do dveh let.

Poslanci Pozitivne Slovenije so danes na novinarski konferenci predstavili predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o policiji, katere namen je uvajanje novih pooblastil policistom za zagotavljanje varnosti in reda na športnih prireditvah.

Med drugim bi tako policisti gledalcem, ki so bili zaloteni pri storitvi prekrška zoper javni red in mir z znaki nasilja, lahko odredili prepoved udeležbe na vseh ali določenih športnih prireditvah za obdobje od šestih mesecev do dveh let.

Komentarjev 1
  • vanč 09:03 21.oktober 2012.

    Bil sem navijač Maribora,ogledal sem si vse tekme,sedaj ko je huliganstvo prevzelo Ljudski vrt,pa več ne hodim.Zato bom jih tudi ja tožil za mojo prikrajšanost.Kaj se pa tiče navijačen olimpije,pa naslednje,že dostikrat sem omenil,da imamo v Sloveniji Enklavo ljubijančiči,kako so ...prikaži več sploh mogli prestopiti mejo na Trojanam za vstop na Štajersko.Tej srbski kulturi bi na splošno prepovedali vstop na lepo Štajersko.